Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 22.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Uslužbenka Svetovne banke, mednarodne ustanove, ki državam v razvoju ponuja finančno in tehnično pomoč pri izvajanju programov za zmanjševanje revščine, prebiva v ameriški zvezni prestolnici, ki je tudi matično mesto omenjene institucije. Washington, D. C., po njenih besedah najlaže opišemo kot nekakšno anomalijo Amerike: predvsem zato, ker se v njej ne zrcalita siceršnja ameriška politična razdeljenost ter prepad med socialno šibkejšimi in močnejšimi skupnostmi. Pa tudi za konec leta značilna praznično-potrošniška manija menda tam ne pustoši tako intenzivno kot morda v kakšnih bolj "tipično ameriških" krajih. Urška govori o življenju, razpetim med Washingtonom in sedmimi karibskimi državami, s katerimi sodeluje, o košarkarskih tekmah z Dončićem in Dragićem, ki jih redno obiskuje, ter o posebnostih in zanimivostih iz sveta visokih financ.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Košarkarji Olimpije so odigrali deveto tekmo sezone evropskega pokala, skakalke in skakalci pa so se pred sklepnimi pripravami na silvestrsko oziroma novoletno turnejo pomerili za naslove državnih prvakov. Preplet ponudimo v Navalu na šport, kjer spomnimo na pogovor s Timom Gajserjem.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice

Pregled letnega dogajanja od januarja do decembra bomo pospremili z dvanajstimi pogovori in gostili vse kandidate, ki so na Valu 202 postali ime meseca in se letos potegujejo za naziv Ime leta. Od januarja do decembra so ime meseca postali: Matjaž Šerkezi, Urša Bogataj, Vesna Mikuž, Tamara Kolerič in Domen Bogdan, Marcel Štefančič, Goran Vojnović, Simon Vendramin, Marjan Pipenbaher, Vera Flisar, Vida Drame Orožim, Darja Rokavec, Anže Smole.

Avtor: Rok Kužel, Miha Švalj, Boris Žgajnar

10:30
Novice
11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Pred razglasitvijo Imena leta 2022 bosta v studiu Radia Slovenija v živo nastopila Murat & Jose, raperja, ki sta pred 20 leti izdala odmeven album V besedi je moč. Kot gost se jima pridruži Tomi Meglič, pevec Siddharte.

Avtor: Andrej Karoli

Kdo bo postal ime leta 2022 Vala 202? Izbor smo tudi tokrat prepustili kandidatom samim, ki bodo imeli težko nalogo in izbirali med seboj, izbrali pa tisto ali tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval tudi celotno leto. Ime leta 2022 na Valu 202 razglasimo na Ljubljanskem gradu.

Avtor: Boris Žgajnar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Biatlonci se na Pokljuki pripravljajo na nadaljevanje sezone svetovnega pokala, ki prvi januarski konec tedna v letu 2023 prinaša ravno domače tekme na Rudnem polju. Podrobnosti izveste v Navalu na šport.

Avtor: Marko Polak

Letos je minilo 50 let od ene najboljših plošč britanskih rokerjev, posnete na francoski rivieri.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 22.12.2022 02:50:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt