Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 21.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Kviz o božičnih skladbah. No, o besedilih božičnih skladb.

08:30
Novice

V teh dneh se zbirajo družine, prijatelji in znanci. Včasih tudi zapojejo. V Dolini miru pojejo vsak dan, ne samo med prazniki. Včasih tudi zgodaj zjutraj.

Košarkarji Olimpije bodo odigrali zadnjo letošnjo evropsko tekmo, odbojkarice pa v pokalu evropske zveze zaokrožujejo tekme šestnajstine finala.

09:30
Novice
10:30
Novice

V podkastu ApolloLajka sta se Aljoša Másten in Nina Slaček ozrla v najbolj oddaljene kotičke našega vesolja, kamor zre tudi vesoljski teleskop James Webb. Pred letom dni so vsi navdušenci nad skrivnostmi vesolja še trepetali za usodo najdražjega in najkompleksnejšega izmed vesoljskih teleskopov, danes pa je že jasno, da Webb deluje brezhibno in da bo zagotovo razkril nove skrivnosti vesolja.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Stavke v trgovinah ne bo, kljub temu pa prodajalke in prodajalci izgorevajo, obolevajo, premalo jih je in se iz meseca v mesec bojujejo za preživetje. Pred prazniki je še posebno naporno. Tudi kupci pogosto nismo najprijaznejši.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Premiere, koncerti in glasbene zanimivosti.

Dora Tomori je svež glas mlajše generacije slovenskih ustvarjalcev, ki skozi glasbo raziskuje svojo notranjo topografijo in zunanji svet, ki jo obdaja. Devetnajstletna kantavtorica se v svojih intimnih besedilih dotika tem osamljenosti, svobode in ljubezni, ki so jo obdajale v času karantenskega ustvarjanja. Svoj slog je iz prvotne minimalistične estetike bedroom popa razvila v mehak indie, ki vas bo spomnil na pesmopisje avtoric, kot so Phoebe Bridgers, Julien Baker in Clairo. "New Religion" je oda nenavezanosti, neprijetni spremenljivosti stvari na katere nimamo vpliva, poleg tega pa čustveni izliv v obliki njenega prvega singla.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Tišina. V radijskem etru se je bojimo in otepamo, za kar 1500 Slovencev pa je ta edina poznana stalnica. Tokrat v Radiovednih torej o tem, kako danes zelo hrupen svet dojemajo gluhe osebe. Na sedež Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije se je odpravila Neža Borkovič.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

Po svetovnem prvenstvu plavalcev v kratkih bazenih v Avstraliji je slovenska reprezentanca predstavila dosežke in zaokrožila koledarsko leto.

Cederamski letni pregled smo razdelili na dva dela, evropskega in ameriškega. Domačo celino v prvi selekciji skozi leto 2022 za rubriko že izbranih zastopajo le Angleži, povsem naključno brez Angležinj: The Wombats, Foals in Arctic Monkeys med zasedbami ter Alfie Templeman in Harry Styles med solisti. Vsi se ozrejo, ko zakličeš “indie”.

Večerni spored 18:25

V oddaji V sredo bo gost petkratni svetovni prvak v motokrosu, Tim Gajser, ki je imel po končani sezoni izdatnejše medijske obveznosti kot v preteklih letih. Med temi tudi na Japonskem, tam si je ogledal Hondino tovarno, kjer izdelujejo njegove motorje, obenem se je na dirki z gokarti pomeril z motociklistom Marcom Marquezom in aktualnim svetovnim prvakom v Formuli 1, Maxom Verstappnom.V pogovoru z Markom Polakom je Tim Gajser podoživel, kako je v letošnjem letu petič postal svetovni prvak ter da so se zanj priprave na novo sezono že začele. Za zdaj v telovadnici, nov motor pa bo začel bolje spoznavati januarja na Sardiniji, skupaj z novim moštvenim kolegom.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt