Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 17.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez ima novega predsednika. Utrinek ujamete v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Uroš Volk

Dve z razlogom, tokrat se spominjamo zadnjega nastopa dueta The Carpenters, ki se je zgodil na današnji dan pred 40 leti.

Avtor: Jernej Sobočan

08:30
Novice

Na čisto resna radiovedna vprašanja, ki nam jih zastavljajo poslušalci, iščemo čisto resne odgovore – s strokovnjaki.Tokrat odgovarjamo na vprašanje dvanajstletne Maje, ki jo zanima: Kako razmišljajo ljudje, ki so gluhi od rojstva in še ne znajo znakovnega jezika?Sicer po svetu živi okoli 75 milijonov gluhih, v Sloveniji pa približno 1500, od tega je okoli tisoč uporabnikov slovenskega znakovnega jezika kot prvega jezika.

Avtor: Neža Borkovič

Na svetovnem prvenstvu v nogometu sta do konca prvenstva ostali le še dve tekmi. Pred predzadnjo prepletemo zanimivosti s tekmami alpskih smučarjev in skakalcev, ki so v Engelbergu.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice

Že skoraj pol stoletja evropski avtomobilistični novinarji vsako leto izbirajo Evropski avto leta. Letos je v žiriji 61 novinarjev iz 23 evropskih držav. Znanih je že sedem finalistov, med temi se na koncu izbere zmagovalca. Novost je tokrat, da bo razglasitev že kmalu po novem letu – drugače kot prejšnja leta, ko so naziv podeljevali v okviru ženevskega avtomobilskega salona v začetku marca. Več o izboru pove naš predstavnik v žiriji Sebastijan Plevnjak. Kako se izbira kandidate, kateri so letošnji finalisti, kako in kje jih preizkušajo …

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice

Zimski športi so v največjem zagonu, športnice in športniki nadaljujejo tekme za svetovni pokal. Vrhunce z zasneženih prizorišč ujamete na Valu 202.

Avtor: Marko Polak, Igor Tominec, Aljaž Golčer in Boštjan Reberšak

V deseti epizodi, ki je bila tudi zadnja v tej sezoni o skupnostih, ki so vzniknile na instagramu, smo v ponedeljek spoznali profil Pravopismenost. Profil, ki nastaja tudi ob pomoči vsebine, ki jo pošiljajo sledilci, se osredinja na zatipke in besedne nesmisle, ki jih najdemo v objavah in komentarjih na spletu. Preostali ustvarjalci instagram skupnosti pravijo, da negativne komentarje največkrat prejmejo prav zaradi slovničnih zdrsov, profil Pravopismenost pa brez njih sploh ne bi obstaja. Ustvarjalko profila vprašamo tudi, ali drži ljudska resnica, da če spora ne moremo rešiti z vsebinskimi argumenti, ga lahko s popravljanjem slovnice sogovornika

Avtor: Tina Šoln

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Konoplja ni zdravilo za vse, toda dokazano lahko pomaga pri številnih bolezenskih stanjih. Čeprav si z njo pomagajo tudi številni bolniki v Sloveniji, se del strokovne javnosti še vedno drži nekaterih zastarelih, dokazano neresničnih prepričanj glede konoplje. Tako so bolniki bolj ali manj prepuščeni črnemu trgu, pa tudi preganjanju. Izjava nekdanjega direktorja NIJZ-ja Milana Kreka, da se kanabinoid CBD v telesu spremeni v psihoaktivni THC, je samo jagoda na torti tovrstnih neresničnih trditev. Del stroke pa sledi najsodobnejšim znanstvenim dognanjem glede konoplje in dela premike na tem področju. Nacionalni inštitut za biologijo je tako objavil rezultate predklinične raziskave, ki so presenetili celo raziskovalce.

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice
13:30
Novice

SUN U je glasbenica in producentka iz Zagreba, ki izdaja svoj drugi album Beton.

Avtor: Andrej Karoli

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Verjetno smo vedeli, da se bo slika sesirila, si pa večina ni mislila, da že tako kmalu. Bilo je kot iz reklame, 24. aprila zvečer, delovalo je preveč perfektno. In kot nam politično dogajanje pretekli teden prikazuje naravnost didaktično trezno, je tudi bilo. Ob dejstvu, da večina volilnega telesa voli s srcem, ne z možgani, in zavesti, da je razočaranje eno najtežje prebavljivih občutij, smo se po faux pasu predsednika vlade z odstavljanjem notranje ministrice, ki jo javno mnenje večinsko podpira, v pogledu države namreč znova znašli v konkretnem zosu ...

Avtor: Anja Z. Golob:

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Ob spremljanju tekme za tretje mesto na nogometnem svetovnem prvenstvu in generalke smučarskih skakalcev pred novoletno turnejo v Engelbergu v sobotnem popoldnevu ujamete še odzive po zimskih tekmovanjih za svetovni pokal.

Avtor: Marko Polak

17:30
Novice
17:38
Obvestila

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 17.12.2022 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt