Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 16.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Alpski smučarji so se preselili v Dolomite, kjer jih čaka tradicionalni podaljšani konec tedna s tekmami hitrih disciplin v Val Gardeni in tehničnih v Alta Badii. Utrinek s prizorišča ujamete v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Igor Tominec

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature oziroma poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu.Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojmom aluzija ... Kaj je že to?

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat se odpravljamo v Peru, tretjo največjo državo v Južni Ameriki.

Avtor: Tadej Košmrlj

Celjski rokometaši nadaljujejo ligo prvakov, plavalci v Avstraliji svetovno prvenstvo, alpske smučarke in smučarji pa tekme svetovnega pokala. Zanimivosti prepletemo v popoldanskih športnih minutah.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

V Glasbeni zgodbi se bomo ob koncu leta posvetili najboljši glasbi, ki je izšla v letu 2022. Tokrat bomo pregledali sezname najboljših skladb različnih medijev in si privoščili najvišje umeščene pesmi.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku gremo v državo, ki je ta teden doživela bridko razočaranje, že zelo kmalu pa jo čakajo velike spremembe. Hrvaška nogometna reprezentanca je sanje o svetovni prvakinji končala v polfinalu, poraz proti Argentini je za številne zagrete navijače pomenil kar hud šok. Z našo dopisnico Tanjo Borčič Bernard razmišljamo, kako so južni sosedje prenesli poraz, hkrati pa gledamo predvsem v bližnjo prihodnost. S prvim januarjem Hrvaška namreč vstopa v schengensko območje in za plačilno sredstvo prevzema evro. Kako bodo te velike spremembe vplivale na Hrvate, kako na slovenske obiskovalce in obmejna območja ter kaj bodo pomenile za gospodarstvo? Sprehodimo pa se tudi skozi praznični Zagreb.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V galeriji Sivka v Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici je na ogled razstava slik devetletne Tie Mihevc. Za ustvarjanje jo je navdušila babica Stanka Subotič, ki ji je približala tudi svet čebel in čebelarjenja, in tako Tia skrbi tudi za svoji čebelji družini, najzanimivejše pa se ji zdi življenje matice. Kaj pa Tia najraje bere in kaj skupaj z babico priporočata v branje?

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Tradicionalno petkovo telefonsko glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

Avtor: Andrej Karoli

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Gorazd Rečnik.

Avtor: Gorazd Rečnik

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Aktualne novice z zimskih tekem za svetovni pokal prepletemo z zanimivostmi z nogometnega svetovnega prvenstva.

Avtor: Marko Pangerc

Olimpijski komite Slovenije, združenje športnih zvez, ima novega, tretjega, predsednika. Pogovor z njim ujamete v popoldnevu na Valu 202.

Avtor: Uroš Volk

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Prihajajo iz Štajerske. Po več kot desetih letih igranja v različnih skupinah, zdaj že dobra štiri ustvarjajo kot Funk Fact. Na Valu 202 smo jih spoznali s skladbo In Fantasy With You, Takes Time pa je najnovejša, ki govori o razhodu.

Avtor: Neja Jerant

20:00
Ožigosano

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Petkov večer bodo tudi tokrat zaznamovali sveži elektronski ritmi domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. Med drugim bomo zavrteli skupen izdelek didžeja Tiesta in dvojca Solardo, prihaja tudi nekaj nove melodične elektronike, ki so jo dostavili Mind Against in Vintage Culture, slovenske plesne ritme bosta tokrat zastopala Aney F. in Felman, v podaljšku pa bomo ta konec tedna uživali ob izbranih house ritmih, ki nam jih bo stregel T-Jay.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 16.12.2022 10:15:14

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt