Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 15.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

27-letna socialna delavka iz Brežic je že kmalu po študiju in po približno letu dni dela v Sloveniji odšla iskat boljše možnosti na severu Stare celine. Trenutno živi v Aarhusu na Danskem, kjer dela v enem izmed klubov za (popoldansko) bivanje otrok in mladostnikov. Navdušujejo jo tamkajšnji bolj odprti in sodobni pristopi k vzgoji in izobraževanju, kot jih je bila vajena iz domovine, ki po njenem še vedno preveč posega po klasičnih avtoritativnih metodah komunikacije od zgoraj navzdol. Slednje namreč po njenih izkušnjah ne omogočajo tako učinkovitega vcepljanja občutka družbene odgovornosti otroku in razvoja njegove osebnosti. Poudarja pa, da pri pedagogiki "po dansko" ne gre za kakšno čislanje permisivne vzgoje. O tem, da se tam otrok ne zavija v vato (razen morda dobesedno), med drugim priča tudi tamkajšnja navada puščanja otrok, tudi dojenčkov na svežem zraku ne glede na temperaturo. Ljudje na Danskem, pravi Elena, dejansko že od majhnih nog negujejo svoje stike z naravo. In še dobro, da je tako, če upoštevamo tudi, da se tradicionalno prehranjujejo precej nezdravo.

08:30
Novice

Na svetovnem prvenstvu v nogometu sta znana oba finalista, odbojkarji ACH Volleya so odigrali četrto tekmo letošnje lige prvakov. V Navalu na šport ujamete še odzive po domači tekmi košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu.

09:30
Novice
10:30
Novice

Del podkasta o dogajanju na SP v nogometu, Katar 2022.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Novembra je svetovno prebivalstvo prestopilo nov mejnik, od sredine meseca je populacija na planetu presegla osem milijard. V Frekvenci X bomo trenutne številke uporabili za pogled naprej: od tega, da bo Afrika podvojila število prebivalcev in bo do leta 2100 vsak tretji Zemljan prihajal iz Podsaharske Afrike, do tega, da se bo število starejših od 60 let do konca stoletja podvojilo, tistih, starejših od 80 let, pa povečalo za sedemkrat. Kakšen scenarij bo demografija pletla v prihodnje, preverimo v četrtek ob 12h.

12:30
Novice

Alpski smučarji so se preselili v Dolomite, kjer začenjajo zgoščen del tekem svbetovnega pokala v Val Gardeni. Smuk na kameljih grbinah pospremimo v popoldnevu na Valu 202.

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

15. decembra zaznamujemo mednarodni dan čaja, s katerim že več kot desetletje in pol opozarjajo na nepravične pogoje in izkoriščanje delovne sile pri nabiranju in proizvodnji te priljubljene tople pijače. Velike korporacije nabiralcem čaja še vedno ne nudijo ustreznih bivalnih pogojev in zdravstvene podpore, velik problem predstavlja tudi okoriščanje na račun otroške delovne sile. Med prazniki, ko še posebej radi uživamo ob toplih in dišečih skodelicah vseh vrst te globalno izjemno priljubljene pijače, velja spomniti tudi na ta obraz čaja, menita poznavalca čaja in čajna somilierja brata Filip in Urh Burnik. Prisluhnite jima ob 14h na Valu 202.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca - tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Tradicionalna odbita debata prinaša pregled telefonskega leta. Leto 2022 ni prineslo prebojnih novosti, Maruša in Anže debatirata o vidnih posledicah svetovnih kriz na trgu, o previsokih cenah telefonov in o enotnih polnilnikih, ki jih zahteva Evropska unija.

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večerni spored 18:25

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt