Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 13.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Ob koncu koledarskega leta športni novinarji izbiramo najboljše posameznike, ki so zaznamovali leto. Tudi letos bo prireditev v Cankarjevem domu, kjer vsakič znova spoznavamo športne zvezde v drugačni podobi.

Avtor: Marko Polak

Kraguljčki! Instrument, ki spada v družino tolkal in ki je tako rekoč sinonim za božično glasbo. Obstajajo pa tudi nebožične skladbe, v katerih se pojavljajo kraguljčki.

Avtor: Jernej Sobočan, Matej Praprotnik

08:30
Novice

Pred vrati sta polfinalni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva, na domačih stadionih pa so odigrali zadnje tekme jesenskega dela prvenstva. V Navalu na šport nogometne utrnike prepletemo z izborom novega predsednika Atletske zveze Slovenije.

Avtor: Franci Pavšer

09:30
Novice
10:30
Novice

Rezultati predklinične raziskave Nacionalnega inštituta za biologijo, ki so bile pred kratkim objavljene v reviji Cancers, kažejo, da kanabinoidi vplivajo na rakave matične celice. Celice, ki niso dovzetne za obsevanje in kemoterapijo, so dovzetne za citotoksični učinek kanabinoidov. Številni onkološki bolniki si že zdaj pomagajo s konopljo, toda na črnem trgu pogosto ne morejo vedeti, kaj kupijo. Nekateri zato gojijo svojo konopljo, toda tudi hudi rakavi bolniki v Sloveniji še vedno lahko doživijo hišno preiskavo.

Avtor: Gorazd Rečnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ob strokovni pomoči psihologinje Vite Poštuvan, ene najvidnejših raziskovalk samomorov pri nas, o prepoznavanju in uravnavanju duševnih stisk. Kako ob občutkih nemoči in brezupa pomagati sebi in kako podpreti druge, kako olajšati pot iz primeža težav v duševnem zdravju.

Avtor: Danila Hradil Kuplen

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Pred 100 leti se je rodil slovenski pesnik Karel Destovnik - Kajuh. V svojem (pre)kratkem življenju je s svojim pesniškim in kulturnim delovanjem opozarjal na krivice v tedanji družbi in svetu. Kot zelo mlad in angažiran je slutil, da se približuje nova vojna. Pridružil se je odporu in postal vodja kulturniške skupine XIV. divizije. Njegovo življenje se je končalo pri 21 letih, njegove pesmi in misli pa so ostale in postale brezčasne. Ob 100. obletnici njegovega rojstva je TV Slovenija pripravila igrano-dokumentarni film Samo en cvet, 3. program Radia Slovenija – program Ars pa pripravlja poseben literarni večer Ars Teatralis.

Avtor: Gašper Andrinek

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Športni novinarji smo izbrali najbolj izpostavljene športne osebnosti leta, v popoldanskih športnih minutah pa se posvetimo še svetovnemu nogometnemu prvenstvu, ki zvečer ponuja prvo polfinalno tekmo.

Avtor: Marko Cirman

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Vlado Kreslin med pandemijo ni počival, po njenem koncu je tako kot številni drugi glasbeniki znova poprijel za kitaro. Organiziral je novo turnejo, s katere so posnetki na plošči Živo. Venomer v iskanju enkratnih in zelo drugačnih oblek za svoje pesmi je na njej predstavil tudi nekatere, ki jih ni izvajal že več kot četrt stoletja. Spremljal ga je kitarist Teo Collori s skupino Momento Cigano.

Avtor: Jernej Vene

V večeru na Valu 202 spremljamo polfinalno tekmo svetovnega nogometnega prvenstva med Hrvaško in Argentino ter se večkrat preselimo v Cankarjev dom, kjer so nagrade prejeli najuspešnejši športniki preteklega koledarskega leta.

Avtor: Aljaž Golčer

Zadnja sprememba: 13.12.2022 02:50:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt