Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 9.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Potem ko je bila v zadnjih letih pozornost v bitalonski reprezentanci namenjena predvsem moškim, se tudi slovenski reprezentanci v ženski konkurenci obetajo lepši časi. Ta konec tedna bo po dolgem času znova nastopila ženska štafeta, včeraj pa sta v svetovnem pokalu debitirali veliki up in dobitnica kolajn s številnih tekmovanj v mlajših starostnih kategorijah Lena Repinc ter tekaško izkušena in strelska novinka Anamarija Lampič. O njunem prihodu v svetovni pokal več v jutranji športni zgodbi iz Avstrije.

Avtor: Tomaž Langerholz

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature oziroma poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu.Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojmom aposiopeza ... Kaj je že to?

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat zanimivosti o Maroku.

Avtor: Tadej Košmrlj

Komentar predzadnjega kroga domačega nogometnega prvenstva sovpada z napovedjo prvih četrtfinalnih tekem svetovnega prvenstva. V dopoldanskih športnih minutah ponudimo še skok na sneg v Neustadt.

Avtor: Franci Pavšer

09:30
Novice
10:30
Novice

Bliža se konec leta, zato se bomo v decembrskih glasbenih zgodbah posvetili glasbenim presežkom – tokrat v številčni obliki. Najbolj priljubljena platforma za pretočno poslušanje glasbe Spotify je namreč objavila podatke o najbolj poslušanih izvajalcih, skladbah in albumih za iztekajoče se leto.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Odpravljamo se v državo, v katero so uprte vse oči nogometnega sveta. V Katarju je v bitki za naslov svetovnega prvaka ostalo še osem reprezentanc, Doha pa je še vedno polna navijačev z vseh celin. Naša sodelavka Mojca Breskvar, ki v Katarju občasno živi in dela že nekaj let, bo z nami razmišljala, kakšno podobo v času prvenstva kaže glavno mesto, kaj vse se je v katarski družbi spremenilo zaradi nogometnega prvenstva, kako kritike iz tujine zaradi delavskih pravic odmevajo na prizorišču in kaj se bo zgodilo, ko bo prvenstva konec? Bo Katar drugačna država ali je šlo le za kratkotrajen kozmetičen popravek?

Avtor: Maj Valerij

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

Avtor: Tina Šoln

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Smučarski skakalci in skakalke začenjajo zgoščen del svetovnega pokala. V Tittisee-Neustadtu jih konec tedna čakajo kar štiri tekme svetovnega pokala, dve posamični moški, ženska in mešana ekipna, v kateri je Slovenija aktualna olimpijska prvakinja. Utrinke moške tekme ujamete v popoldnevu na Valu 202.

Avtor: Boštjan Reberšak

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Damjan Zorc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Tekmi biatloncev in smučarskih skakalcev za svetovni pokal sta že izluščili zimska junaka dneva. Na nogometna, ki bosta svoji reprezentanci popeljala v polfinale svetovnega prvenstva, še čakamo. Zanimivosti pa ujamete v Navalu na šport.

Avtor: Marko Pangerc

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Avtor: Neja Jerant

20:00
Ožigosano

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Metro Boomin, proslavljeni ameriški producent trapa, skupaj z naborniki iz navišje hiphopovske kaste pripravlja sočno predstavo. Med gosti na Boominovem novem albumskem svežnju Heroes & Villains sta tudi Don Toliver in Travis Scott. V Galerijo premierno zaplava domači šlager-traper Tsujigiri. Njegov novi album Čudn flex, ampak ok navdušuje v vsakem pogledu, kaj šele posluhu. Iz dneva v dan se boljša zdi zdaj potrjeno prva postavka z britanske albumske lestvice, to s tretjega dela londonskega drillarja in grimerja Stormzyja.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V tokratni oddaji RH 202 bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji trše in predvsem hitrejše elektronike, kajti predstavili bomo del novega albuma legendarnega Carla Coxa. Prihaja tudi nekaj domačih elektronskih novosti, ki so jih dostavili Vanillaz, Lucca Loggia, Lab Doctors, Stanny Abram in Jus Tadi, v drugem delu oddaje pa na naš radijski oder prihaja eden vidnejših predstavnikov nove generacije slovenskih techno didžejev Brtinzz.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 09.12.2022 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt