Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 8.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Po svetu živijo številni Slovenci z izvirnimi zgodbami, zanimivimi izkušnjami in drugačnim pogledom na svet in domovino. Ob četrtkih zjutraj jih gosti Mitja Peček.

Avtor: Val 202

08:30
Novice

Na dan, ko bo prvič na tekmi biatlonskega svetovnega pokala nastopila Anamarija Lampič, v dopoldanskih športnih minutah izpostavljamo odzive po tekmi rokometne lige prvakov in kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice

December je mesec, ki po navadi prinese izdatno mero glasbenih dogodkov, koncertov, tudi priložnosti, da tisti, ki se učijo igranja na instrument, pokažejo svoje znanje. Kako se pravzaprav učimo igranja na instrument in ali je kdaj prepozno za to? V oddaji gostimo kanadsko violončelistko in znanstveno novinarko Adriano Barton in pianista, učitelja klavirja in skladatelja Blaža Puciharja. Kako vidita zvezo med našimi možgani in glasbo? Je res, da glasba deluje na naše možgane, zakaj se je dobro instrumenta lotiti v otroštvu, kakšen vpliv ima tovrstno znanje na razvoj drugih kognitivnih in kreativnih sposobnosti in zakaj glasbi pripisujemo tudi terapevtski učinek? Po črno-belih tipkah se sprehodimo ta četrtek ob 10.45.

Avtor: Maja Ratej

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Frekvenca X: Škodljivost ideološke polarizacijePrilagajanje na podnebne spremembe, skrb za zdravo okolje in kakovost javnih storitev ter učinkovito spopadanje z epidemijo so cilji, glede katerih bi morala vsaka zrela skupnost najti soglasje. Toda stanje javne razprave je tudi na teh področjih zelo polarizirano in daleč od konstruktivne izmenjave argumentov in iskanja soglasja. Zakaj je družba tako ideološka polarizirana in zakaj je to škodljivo? Kakšna je odgovornost medijev in resnična moč družbenih omrežij? Kdaj je lahko polarizacija tudi koristna? Sogovorniki: novinar in ekspert za medijsko polarizacijo Kurt Strand, politolog Luca Versteegen in filozof Sašo Dolenc.

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V tokratni oddaji Prostor se Nina Zagoričnik ob 115. obletnici rojstva Edvarda Ravnikarja posveča na novo izdani monografiji o intimnem svetu Ravnikarjevih risb. Avtorji dela so se poglobili v manj znani del arhitektove zapuščine, pri tem je, recimo, zanimivo, da je eno izmed njegovih risb v svoji monografiji objavil tudi sloviti francoski arhitekt Le Corbusier, pri katerem se je, mimogrede, šolal tudi Jože Plečnik.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Nova sezona biatlonskega svetovnega pokala ponuja nove obraze v slovenski ženski reprezentanci. V Hochfilznu bosta prvič na tekmi svetovnega pokala nastopili dobitnica številnih kolajn v mlajših starostnih kategorijah Lena Repinc in Anamarija Lampič, ki se je biatlonski karavani pridružila iz tekaških vrst.

Avtor: Tomaž Langerholz

16:30
Novice

Ker je v nogometu že skoraj več tehnologije kot športa, se tudi Odbita do bita ozira proti Katarju. Novinarski kolega Aljaž Golčer pripoveduje o vzponu in kritikah sistema VAR in o razdelitvi sodniških nalog zaradi številnih kamer in senzorjev. O novi tehnologiji, ki pomaga pri določitvi prepovedanega položaja, in o pametni žogi, ki jo spremljamo na svetovnem prvenstvu 2022.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Domače nogometno prvenstvo je pred zimskim premorom, v popoldanskem Navalu na šport se preselimo na stadion v Stožicah. V Hochfilznu pa sta svoj debi v biatlonskem svetovnem pokalu dočakali mlada Lena Repinc in Anamarija Lampič, ki si je v letošnji sezoni poleg smuči nadela še puško.

Avtor: Jure Jeromen

V oddaji Obletnica albuma bomo poslušali album Come Away With Me, ki ga je pred 20 leti izdala ameriška glasbenica Norah Jones.

Avtor: Klara Zupančič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik v tokratni oddaji gosti Majdo Kregar, arhitektko, ki je več kot 50 let skupaj s svojimi kolegi posvetila obnovi Ljubljanskega gradu. Kot pravi sogovornica, "predstavlja Ljubljanski grad ikoničen pogled na mesto, je nekakšna slovenska akropola, brez njega si našega glavnega mesta sploh ne moremo predstavljati".

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 08.12.2022 12:20:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt