Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 3.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Nogometaši so na svetovnem prvenstvu odigrali še zadnje tekme predtekmovanja. V sveži epizodi žoga je okrogla tudi o končni podobi izločilnih bojev prvenstva v Katarju.

Avtor: Luka Petrič

Dve z razlogom, tokrat obletnica izida debitantskega albuma skupine The Who. Plošča My Generation je dopolnila 57 let.

Avtor: Jernej Sobočan

08:30
Novice

Prva decembrska epizoda Radiovednih se od ogrevanja s črnimi predmeti seli v šport, ki je za tokratno vprašanje navdihnil mladega poslušalca Borjo. Kaj skupnega imajo pnevmatike, škripajoči copati in rarog? Da bi rešili uganko, se je Kaja Ravnak po odgovor odpravila na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani.

Avtor: Kaja Ravnak

Po zadnjem krogu predtekmovanja so na svetovnem prvenstvu v nogometu znani vsi udeleženci tekem osmine finala, alpske smučarke in smučarji so onstran Atlantika, nordijci pa na Norveškem. Zanimivosti prepletemo v Navalu na šport.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice

Zagotovo drži, da si velika večina starejših šoferjev želi, da bi ostali za volanom, torej aktivni vozniki čim dlje. Ne nazadnje si tudi vsa družba želi, da bi starejši vozili še dolgo, saj je to koristno in dobro za mnoge in na mnogih področjih. Zadnje čase se organizira več tako imenovanih osvežitvenih tečajev voženj za starejše, kjer mnogi starejši vozniki ugotovijo marsikaj. Slišimo eno od udeleženk in Andreja Brgleza. Določeni so finalisti za Slovenski avto leta 2023: Alfa romeo tonale, Peugeot 308, Opel astra, Citroen C5 X in Toyota corolla cross.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice

Športni podkast s pogovorom o petkovih tekmah na svetovnem prvenstvu v nogometu.

Avtor: Luka Petrič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Zimski svetovni pokali so v zagonu, na Valu 202 pospremimo najzanimivejše slovenske nastope.

Avtor: Tomaž Langerholz in Luka Dolar

Kaj si o poročanju medijev mislijo aktivni in uveljavljeni posamezniki, s katerimi smo se kdaj znašli v dialogu? In kaj naši poslušalci in poslušalke? Medijsko ogledalo si nastavljamo kar sami. V naslednjih minutah spregovorimo o tem, kako, ko poročamo o podnebni krizi in podnebnih spremembah, delo novinarjev vidijo strokovnjaki. Glavne premisleke so v sklopu okrogle mize na festivalu Društva novinarjev Slovenije Naprej/Forward delili direktorica Umanotere Gaja Brecelj, klimatolog Gregor Vertačnik z Agencije Republike Slovenije za okolje in Marko Peterlin, predstavnik Inštituta za politike prostora. Z njimi sta se pogovarjali Neža Borkovič in Kaja Ravnak.

Avtor: Kaja Ravnak, Neža Borkovič

12:30
Novice

Letošnjo jesen ob ponedeljkih zjutraj spoznavamo zanimive ljudi, ki smo jih našli na instagramu. Tina je ta ponedeljek gostila 25-letno Mašo, ki ustvarja profil dons NE. Pravi, da je profil namenjen vsem tistim, ki ne znajo reči ne. Maša ustvarja zapise in odpira debate, ki spodbujajo boljše počutje njenih sledilcev. V oddaji o tem, ali gre pri tem, da ne znamo reči ne, za kulturni fenomen, spregovorimo o pridnosti in se ob koncu vprašamo, ali je čudežna beseda pravzaprav beseda NE.

Avtor: Tina Šoln

13:30
Novice

NE POJEMO ANGLEŠKO SOBOTA, 3. 12. 2022, 14:00

Avtor: Tomaž Purkart

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Ta teden vsak dan v podkastu Zgodbe objavimo radijsko oddajo, ki jo je ustvarila Elza Budau. Najprej smo se spominjali njenih Večernih utrinkov, v katerih je portretirala zanimive, znane in neznane sogovornice in sogovornike. Elza Budau je bila tudi odlična poznavalka kulinarike, na Valu 202 je pripravljala Kulinarične utrinke, na Prvem programu pa Elzine hrustljave misli, zato je Tatjana Pirc za danes iz radijskega arhiva izbrala Elzine hrustljave misli, v katerih Elza Budau razlaga, kako lepo je biti gostitelj. V teh prazničnih dneh vam bodo morda njeni vedno aktualni nasveti in sočni opisi prišli prav.

Avtor: Tatjana Pirc

Zimski svetovni pokali so v zagonu, na Valu 202 pospremimo najzanimivejše slovenske nastope.

Avtor: Luka Dolar in Marko Polak

17:30
Novice
17:38
Obvestila

Prva tekma osmine finala svetovnega prvenstva v nogometu prinaša začetek drugega dela tekmovanja na izločanje, zanimivosti s prve tekme povzamemo v popoldanskih športnih minutah, ki jih prepletemo z zanimivostmi tekem svetovnega pokala nordijskih smučarjev.

Avtor: Marko Pangerc

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Na začetku oddaje nekaj angolskega bluza, sledijo ekvadorsko-švicarske akustične kitara, mehiška nostalgija in brazilski vokalni džez. Vmes pa še slovenska premiera za zahtevnejša ušesa. Nuno Mindelis, Hermanos Gutierrez, Brigita Marko, Natalia Lafourcade in Eliane Elias.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 03.12.2022 02:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt