Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 3.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Nogometaši so na svetovnem prvenstvu odigrali še zadnje tekme predtekmovanja. V sveži epizodi žoga je okrogla tudi o končni podobi izločilnih bojev prvenstva v Katarju.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika

Dve z razlogom, tokrat obletnica izida debitantskega albuma skupine The Who. Plošča My Generation je dopolnila 57 let.

08:30
Novice
08:44
Jutro: Radiovedni: Zakaj nekateri športni copati škripajo, drugi pa ne?

Prva decembrska epizoda Radiovednih se od ogrevanja s črnimi predmeti seli v šport, ki je za tokratno vprašanje navdihnil mladega poslušalca Borjo. Kaj skupnega imajo pnevmatike, škripajoči copati in rarog? Da bi rešili uganko, se je Kaja Ravnak po odgovor odpravila na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani.

09:15
Naval na šport: Alpsko smučanje, nordijsko smučanje in nogomet

Po zadnjem krogu predtekmovanja so na svetovnem prvenstvu v nogometu znani vsi udeleženci tekem osmine finala, alpske smučarke in smučarji so onstran Atlantika, nordijci pa na Norveškem. Zanimivosti prepletemo v Navalu na šport.

09:30
Novice
09:37
Popevka tedna
10:00
APM: Osvežitveni tečaji vožnje za starejše

Zagotovo drži, da si velika večina starejših šoferjev želi, da bi ostali za volanom, torej aktivni vozniki čim dlje. Ne nazadnje si tudi vsa družba želi, da bi starejši vozili še dolgo, saj je to koristno in dobro za mnoge in na mnogih področjih. Zadnje čase se organizira več tako imenovanih osvežitvenih tečajev voženj za starejše, kjer mnogi starejši vozniki ugotovijo marsikaj. Slišimo eno od udeleženk in Andreja Brgleza. Določeni so finalisti za Slovenski avto leta 2023: Alfa romeo tonale, Peugeot 308, Opel astra, Citroen C5 X in Toyota corolla cross.

10:30
Novice
10:34
Aktualno 10.45: Žoga je okrogla – Katar 2022 E13

Športni podkast s pogovorom o petkovih tekmah na svetovnem prvenstvu v nogometu.

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Zimski svetovni pokali so v zagonu, na Valu 202 pospremimo najzanimivejše slovenske nastope.

12:00
Aktualno: Podnebno ogledalo novinarjem

Kaj si o poročanju medijev mislijo aktivni in uveljavljeni posamezniki, s katerimi smo se kdaj znašli v dialogu? In kaj naši poslušalci in poslušalke? Medijsko ogledalo si nastavljamo kar sami. V naslednjih minutah spregovorimo o tem, kako, ko poročamo o podnebni krizi in podnebnih spremembah, delo novinarjev vidijo strokovnjaki. Glavne premisleke so v sklopu okrogle mize na festivalu Društva novinarjev Slovenije Naprej/Forward delili direktorica Umanotere Gaja Brecelj, klimatolog Gregor Vertačnik z Agencije Republike Slovenije za okolje in Marko Peterlin, predstavnik Inštituta za politike prostora. Z njimi sta se pogovarjali Neža Borkovič in Kaja Ravnak.

12:30
Novice
13:00
Aktualno 13.00: Instagram skupnosti: Maša – dons NE

Letošnjo jesen ob ponedeljkih zjutraj spoznavamo zanimive ljudi, ki smo jih našli na instagramu. Tina je ta ponedeljek gostila 25-letno Mašo, ki ustvarja profil dons NE. Pravi, da je profil namenjen vsem tistim, ki ne znajo reči ne. Maša ustvarja zapise in odpira debate, ki spodbujajo boljše počutje njenih sledilcev. V oddaji o tem, ali gre pri tem, da ne znamo reči ne, za kulturni fenomen, spregovorimo o pridnosti in se ob koncu vprašamo, ali je čudežna beseda pravzaprav beseda NE.

13:30
Novice

NE POJEMO ANGLEŠKO SOBOTA, 3. 12. 2022, 14:00

14:20
Obvestila
14:30
Novice
14:45
Aktualno: Jajca: V cenzuri (ponovitev)

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

15:03
Radio napoveduje
15:30
Dogodki in odmevi

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna
16:40
Aktualno 16.45: Elzine hrustljave misli

Ta teden vsak dan v podkastu Zgodbe objavimo radijsko oddajo, ki jo je ustvarila Elza Budau. Najprej smo se spominjali njenih Večernih utrinkov, v katerih je portretirala zanimive, znane in neznane sogovornice in sogovornike. Elza Budau je bila tudi odlična poznavalka kulinarike, na Valu 202 je pripravljala Kulinarične utrinke, na Prvem programu pa Elzine hrustljave misli, zato je Tatjana Pirc za danes iz radijskega arhiva izbrala Elzine hrustljave misli, v katerih Elza Budau razlaga, kako lepo je biti gostitelj. V teh prazničnih dneh vam bodo morda njeni vedno aktualni nasveti in sočni opisi prišli prav.

Zimski svetovni pokali so v zagonu, na Valu 202 pospremimo najzanimivejše slovenske nastope.

17:30
Novice
17:38
Obvestila
17:45
Naval na šport: Nogomet in nordijsko smučanje

Prva tekma osmine finala svetovnega prvenstva v nogometu prinaša začetek drugega dela tekmovanja na izločanje, zanimivosti s prve tekme povzamemo v popoldanskih športnih minutah, ki jih prepletemo z zanimivostmi tekem svetovnega pokala nordijskih smučarjev.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik

22:00
Glasba svetov: Nuno Mindelis, Hermanos Gutierrez, Brigita Marko, Eliane Elias

Na začetku oddaje nekaj angolskega bluza, sledijo ekvadorsko-švicarske akustične kitara, mehiška nostalgija in brazilski vokalni džez. Vmes pa še slovenska premiera za zahtevnejša ušesa. Nuno Mindelis, Hermanos Gutierrez, Brigita Marko, Natalia Lafourcade in Eliane Elias.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt