Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 2.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:30
Prva jutranja kronika

05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice
07:00
Druga jutranja kronika

08:00
Jezikanje: Antonomazija?

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature oz. poezije, ki bi se jih morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu.Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojmom antonomazija ... Kaj je že to?

08:30
Novice
08:45
Antikviz: Golobi

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat oddajo posvečamo golobom. Pticam, za katere velja, da imajo dobro razvite čute.

09:15
Naval na šport: Nogomet in alpsko smučanje

Na svetovnem prvenstvu v nogometu se sestavljajo pari osmine finala, medtem so v slovenskem državnem prvenstvu nogometaši odigrali prvega izmed treh preostalih krogov jesenskega dela. Za alpskimi smučarji se prvič v sezoni s hitrimi disciplinami soočajo tudi smučarke.

09:30
Novice
09:37
Popevka tedna
10:30
Novice
10:45
Glasbena zgodba: 40 let CD-ja

Letos je minilo 40 let, odkar je bila izdelana prva laserska plošča oz. CD. V Glasbeni zgodbi se bomo sprehodili do njenih začetkov, odšli pa bomo tudi na nostalgična stranpota. Spomine na svoje prve CD-je bodo delili glasbeni uredniki.

11:00
Aktualno 11.10: Žoga je okrogla: Katar 2022 E12

Športni podkast o četrtkovih tekmah na svetovnem prvenstvu v nogometu.

11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:00
18. vzporednik: Manica Janežič Ambrožič, Ukrajina

V 18. vzporedniku tokrat dobimo posebno gostjo - v studiu se nam bo po vrnitvi iz Ukrajine pridružila Manica Janežič Ambrožič. Pred začetkom zime, ki bo za Ukrajince ena najhujših po 2. svetovni vojni, je ekipa RTV Slovenija obiskala Lvov, Kijev, Bučo in Irpinj; mesta, ki so v vojni že veliko pretrpela. Zdaj prebivalce ob ruskem obstreljevanju pestita predvsem mraz in pomanjkanje električne energije. Z Manico Janežič Ambrožič bomo razmišljali o tem, kako se prebivalci odzivajo na vsakdanje preizkušnje, kako se med seboj razlikujeta življenje v mestih na zahodu Ukrajine, do katerega ruske sile niso prodrle, in tistih v središču države, iz katerega se je ruska vojska že umaknila. Pa tudi o tem, kako Ukrajinci gledajo v prihodnost.

12:30
Novice
13:00
Danes do trinajstih

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna
13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna
14:00
Kulturnice: Priporočilo: Ela Kos

Ela Kos je uspešna mlada ženska, ustvarjalka profila Posvojitev brez cenzure na Instagramu. V nizu naših ponedeljkovih oddaj, ki pripovedujejo o posameznikih, ki s svojo spletno prezenco spreminjajo svet, smo se z njo pogovarjali o njeni življenjski zgodbi. Ela je namreč posvojena, pri 10-ih mesecih so jo starši pripeljali iz Banjaluke. To, da je je v otroštvu pogrešala stik z drugimi posvojenimi otroki, jo je vodilo k temu, da je začela svoje misli in občutke objavljati na spletu, pravi pa, da jih morda kdaj v prihodnosti zbere tudi v knjižni obliki. Tina Šoln jo je v pogovoru vprašala tudi, ali bi lahko priporočila kakšno knjigo, film ali spletni profil, katerega zgodba pripoveduje o posvojitvi in se ji zdi, da razbija predsodke o njej.

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Tradicionalno petkovo telefonsko glasovanje za najlepši skladbi tedna.

15:03
Radio napoveduje
15:30
Dogodki in odmevi

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice
16:45
Petkova centrifuga: Komentar dogodkov tedna

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Nataša Štefe.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem
17:30
Novice
17:35
Obvestila
17:45
Naval na šport: Nogomet in nordijsko smučanje

Danes bodo znani še zadnji udeleženci svetovnega prvenstva v nogometu, nordijski smučarji pa nadaljujejo tekme za svetovni pokal v Lillehamerju.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik

19:30
Popevka tedna

Karl Jemc, ki se predstavlja z umetniškim imenom Evsiz, je svež ustvarjalec na domači glasbeni sceni, ki je za vas pripravil čisto poseben album.

20:00
Ožigosano

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

21:00
Galerija: Stormzy - This Is What I Mean

Prvo ime britanske drillovske scene ali otoško značilnega hiphopa je za svoj tretji zaporedni album, ki je hkrati zgodovinsko pomemben za razvoj celotnega podžanra, pripravil opazno presenečenje. Stormzy se je izjemno spretno naslonil na tradicijo spoken-worda, ki ji pogosto dodaja tudi prvine gospela. Vključujoč osvnovno pripovedovalsko veščino, torej v prepletu z rapersko oziroma drillovsko spretnostjo, se zdaj predstavlja kot glasbenik, kakšnega še ni bilo. Ob tem, da so njegovi verzi na delu This Is What I Mean spet čudoviti. Podobnosti med Stormzyjem in njegovim ameriškim kolegom Kendrickom Lamarjem so zdaj res možne. Poleg Stormzyja se v rubriki med drugimi podviza še .travnik ali Travnik ali Ok.Travnik, mariborski več-kot-hiphop kombo, ki bo na Valu 202 premierno izvedel svojo izjemno podoknico Za vedno.

V prvi decembrski epizodi RH 202 bomo postregli z nepretrgano mešanico svežih elektronskih kreacij. Na domačem se bodo z novimi izdeleki predstavili Stanny Abram, Jus Tadi, Smoks, Brtinzz in Lenthea, na tujem pa bomo med drugim slišali tudi nov single izjemnega Cristopha, ki je tokrat združil moči z glasbeno skupino Lowes, z novim skupnim izdelkom pa se bosta v tokratni oddaji zavrtela tudi markantna vokalistka Romy in Fred Again.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt