Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 1.12.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:30
Prva jutranja kronika

05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice
07:00
Druga jutranja kronika

08:00
Globalna vas: Žiga Podgornik Jakil, Nemčija

Antropolog dr. Žiga Podgornik Jakil se je pred sedmimi leti, ko je svoje domače okolje za nekaj mesecev zamenjal za Berlin, nad njim takoj navdušil. Pravi, da je ravno prav majhen, da (še) ni videti kot brezosebno mravljišče, ter ravno prav velik in kulturno raznovrsten, da ves čas "vibrira" in izžareva življenje. Tako ga je mednarodna študijska pot, med katero je za nekaj časa postal tudi na priznani ameriški harvardski univerzi, po končanem doktoratu pripeljala nazaj na svoj začetek: na Svobodno univerzo v Berlinu (Freie Universität Berlin), kjer je študiral leta 2015. Zdaj kot mladi raziskovalec preučuje pravni in družbeni položaj afriških študentov, ki so študirali v Ukrajini, po izbruhu vojne pa prebegnili v Nemčijo.

08:30
Novice
09:15
Naval na šport: Nogomet, rokomet in odbojka

Odzive po domačih tekmah lige prvakov, celjskih rokometašev proti Szegedu in odbojkarjev ACH Volleya proti Ziratu, prepletemo z zanimivostmi s svetovnega prvenstva v nogometu.

09:30
Novice
09:37
Popevka tedna
10:30
Novice
10:45
Aktualno: Žoga je okrogla

Osvetljujemo aktualno dogajanje na 22. svetovnem prvenstvu v Katarju.

11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:00
Frekvenca X: Pregled znanstvenega dogajanja v novembru

V Frekvenci X pogledamo na dogajanje v mesecu, ki je ravno minil. November je prinesel podnebno konferenco COP, na kateri je veliko pomembnih tem ostalo v ozadju, vseeno pa smo videli tudi določene premike. Začeli smo razmišljati o tem, kako bi ukinili prestopne sekunde, Nasa je proti Luni poslala najmočnejšo raketo doslej, število Zemljanov je doseglo osem milijard, v Sloveniji pa smo pridobili projekt na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za raziskovalce, ki začenjajo svojo samostojno raziskovalno kariero. Pregledamo najbolj izstopajočo ponudbo znanstvenega čtiva na knjižnih sejmih, ob tednu Univerze v Ljubljani pa poudarimo najnovejše raziskovalne dosežke. Gosti:Aljoša Slameršak, klimatolog in okoljski ekonomist, UABDr. Zala Lenarčič, IJSRado Lapuh, Urad za meroslovjeDr. Matevž Dular, Fakulteta za strojništvo ULAljaž Ciber, Konzorcij

12:30
Novice
13:00
Danes do trinajstih

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:00
Kulturnice: Kako so izzveneli Piranski dnevi arhitekture

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

14:20
Obvestila
14:30
Novice
14:45
Kolumna Jajca Anje Zag Golob

Jajca - tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

15:03
Radio napoveduje
15:30
Dogodki in odmevi

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice
16:45
Odbita do bita: Akt o digitalnih storitvah, gostja: dr. Jelena Burnik

Države Evropske unije so sprejele dolgo pričakovani akt o digitalnih storitvah. Kakšne pravice torej prinaša uporabnikom spletnih storitev in kakšne zahteve nalaga tehnološkim korporacijam? Se bomo končno znebili vedenjskega oglaševanja in kako priti do živega korporacijam iz Kitajske ali Združenih držav, ki jim varovanje osebnih podatkov ni tako sveto kot Evropski uniji?Dr. Jelena Burnik je vodja mednarodnega sodelovanja in nadzora pri informacijski pooblaščenki.

17:30
Novice
17:35
Obvestila
17:36
Popevka tedna
17:45
Naval na šport: Nogomet, rokomet in biatlon

Na svetovnem prvenstvu v nogometu sta znana nova para osmine finala, biatlonci in biatlonke nadaljujejo uvodne tekme sezone na Finskem, rokometašice Krima pa po daljšem reprezentančnem premoru nadaljujejo evropske tekme.

Prvenec skupine Big Star velja za zelo vplivno ploščo, saj so iz nje črpali R.E.M. in drugi, ter za enega najboljših albumov leta 1972.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik

20:00
Proti etru, spet ta dež: Glasbeni izbor Borje Močnika in intervju Nine Zagoričnik z Ano Zavadlav

Gostja bo Ana Zavadlav, ilustratorka, avtorica ilustracij v Italijanskih pravljicah, gostja največjega knjižnega sejma za otroke in mladino v Bologni 2023.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt