Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 13.10.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Košarkarji Olimpije so evropsko sezono začeli proti istemu tekmeci s katerim so odigrali zadnjo tekmo lanske sezone. Bursaspor je bil boljši v četrtfinalu evropskega pokala in bo tudi letos eden osrednjih tekmecev v boju za najvišja mesta. Utrinek po prvi tekmi ujamete v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Franci Pavšer

V Globalni vasi gostimo digitalna nomada, ki sta se iz domovine izselila praktično brez cilja - vsaj v geografskem smislu. Nameravata namreč potovati za nedoločen čas. V minulem letu, odkar sta na poti, sta raziskala precejšen del Indije vključno z nekaterimi visokogorskimi kraji v osrčju Himalaje, par mesecev preživela na maldivskem otočku s 400 prebivalci, trenutno pa sta praktično edina gosta enega izmed turističnih resortov na Šrilanki. Vseskozi se gibljeta v nasprotni smeri turističnih tokov, najraje kak kraj obiščeta izven turistične sezone, spita pa praviloma pri domačinih, pogosto v zameno za pomoč pri določenih opravilih. Tudi onadva na več koncih sveta opažata vse več uničujočih posledic podnebnih sprememb, ki so v zadnjem letu marsikje močno prizadeli lokalno prebivalstvo.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah ujamete odzive po zadnji tekmi hokejistov Olimpije v ligi prvakov in uvodni evropski tekmi sezone košarkarjev Olimpije. Pozornost namenimo še slovenskim rokometašem v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Dober teden pred začetkom 26. Ljubljanskega maratona bomo v tretji oddaji o rekreaciji gostili prav posebnega tekača. Marko Roblek je namreč prav vsako leto do zdaj tekel na različnih razdaljah na maratonu po naši prestolnici in tudi za letošnjega je že pripravljen.

Avtor: Nina Smole, Jure Jeromen

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Frekvenci X obračamo pogled proti tehnologijam, s katerimi naj bi izvedli zeleni prehod in razogljičenje družb. Veliko govorimo o zelenem prehodu, trajnostni družbi in ogljični nevtralnosti. Poenostavljeno si predstavljamo, da bi morali odpraviti presežne izpuste CO2 in energijo pridobivati brez njih. A kaj to v resnici zahteva? O tem z gosti dr. Matejem Hušem s Kemijskega inštituta, Aljošo Slameršakom z Universitat Autonoma Barcelona in mag. Mojco Dolinar iz agencije Arso.

Avtor: Jan Grilc, Matej Huš

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Ekipa RogLab-a je ob desetletnici pripravila popoldne odprtih vrat v izdelovalniški zabojnik oziroma 30 kvadratnih metrov velik izdelovalniški prostor, ki ponuja 3D-tiskalnike, laserski rezalnik in gravirni stroj, rezkar CNC in drobno orodje. Več pa v reportaži.

Avtor: Maja Ava Žiberna

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Videm - Dobrepolje so se pred petimi leti odločili, da izobrazijo certificirane prve posredovalce, predvsem zato, ker čeprav njihova občina od Ljubljane ni tako zelo oddaljena, traja kar 40 minut, da do njih pride reševalno vozilo.

Avtor: Veronika Gnezda

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Ko govorimo o uporabi tehnologije za otroke in mladostnike, se po navadi sprašujemo, koliko časa naj otroci gledajo v zaslon, ne pa, kaj naj gledajo. Zato Odbita do bita z urednico vsebin za mlade Martino Peštaj gleda risanke in se sprašuje, kako se vsebine spreminjajo, zakaj je televizija v dobi manjših zaslonov še popularna in kako se kakovostno prilagajati smernicam, ki jih določajo družabna omrežja.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport zaokrožimo tekme tega tedna v nogometni ligi prvakov in se posvetimo golfu pred pomembnim turnirjem Pie Babnik.

Avtor: Marko Pangerc

Pred petdesetimi leti izdana plošča A Song For You pomeni vrhunec v diskografiji dvojca Carpenters, poleg avtorskih skladb pa prinaša tudi nekaj zanimiivih priredb.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik bosta razvajala z glasbo in intervjujem, ki vam bo dal misliti.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

V večeru na Valu 202 ujamete zaključek kvalifikacijske tekme za nasop na evropskem prvenstvu med Slovenijo ter Bosno in Hercegovino.

Avtor: Uroš Volk

Zadnja sprememba: 12.10.2022 17:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt