Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 12.10.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

NoAir. Tako dober bend, da moram vsakič posebej vsakega posebej prepričevati, da je NoAir slovenski bend. Zakaj? Res dobro vprašanje. Morda odgovor, gotovo pa odlična glasba zjutraj ob 8.00.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo svetovnemu prvenstvu v judu, uvodni tekmi košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu in zanimivosti iz zakulisja načrtovanja športne poti Primoža Rogliča.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

Ena najbolj nenavadnih zgodb oživljanja človeka po srčnem zastoju se je zgodila pred dobrim mesecem na Koroškem, ko je sicer poklicni reševalec Primož Krajnc oživljal ustavljeno srce svojega soseda Ferija. Reševal je v prostem času, brez običajne opreme in ekipe, reševanje pa je potekalo na strmi strehi dobrih pet metrov nad tlemi. Čustvena stiska ob reševanju življenja priljubljenega soseda je bila velikanska celo za izkušenega reševalca, ki jo je dober mesec pozneje opisoval s solzami v očeh. Sosed Feri, ki je zdaj že doma, pa si je za proslavo vnovičnega rojstva zaželel, da bi njegov rešitelj Primož Krajc vse takrat prisotne in vse sosede naučil oživljanja. In izobraževalni piknik bo potekal prav na svetovni dan oživljanja.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Kakšno vlogo imajo pri podražitvah hrane trgovci? Kaj pravijo o svoji vlogi veliki, kaj mali trgovci in kaj na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano? Ali na inflacijo vpliva tudi prodaja domačih proizvajalcev hrane tujim lastnikom?

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Premiere, koncerti in glasbene zanimivosti.

Avtor: VAL202

Tokrat v Noticah o knjigi Pripovedovalec. Gre za skupek zgodb slavnega glasbenika, pevca in režiserja Dava Grohla. Nabor zgodb iz njegovega bogatega življenja bo zagotovo zanimiv za vse ljubitelje skupine Nirvana, pa tudi za tiste, ki bi radi podrobneje spoznali njegovo celotno življenjsko pot. O knjigi več v pogovoru s prevajalcem Simonom Demšarjem.

Avtor: Jernej Vene

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Skoraj vsak od nas verjetno vsak dan spije vsaj en kozarec vode. Pa ste kdaj razmišljali o tem, da vodo v kozarcu gradijo posamezne molekule vode, in se ob tem vprašali, kakšna je verjetnost, da eno od teh molekul v življenju spijemo večkrat. No, vsaj eden od naših poslušalcev se je, njegov izziv pa je tokrat pritegnil naše radiovedne.

Avtor: Ajda Kus

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Pred začetkom evropskega prvenstva v rokometu za ženske bomo v intervjujih z uspešnimi slovenskimi športnicami poskušali opozoriti na očitne razlike med moškimi in ženskami v športu. Na neenakopraven položaj, ki je morda še najbolj očiten v nogometu. Za slovensko izbrano vrsto igra kar nekaj nogometašic iz vrhunskih tujih klubov, samo vprašanje časa je kdaj bodo tudi Slovenke zaigrale na evropskem ali svetovnem prvenstvu. Na Brdu pri Kranju smo se pogovarjali z reprezentantko in nogometašico Sampdorie Dominiko Čonč.

Avtor: Nina Smole

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Hokejska liga prvakov še zadnjič letos s hokejisti Olimpije, nogometna liga prvakov in svetovno prvenstvo v judu bodo osrednje teme popoldanskega Navala na šport.

Avtor: Uroš Volk

Mladi ameriški super-zvezdnik Charlie Puth ima nov album, stvari je naslov Charlie, pri čemer se zdijo oblike Puthovih novih songov manj drzne, kot bi lahko bile. Puth tako še bolj upravičeno pričakuje, da bo konkurenco vsak trenutek nagovoril z vrhov lestvic.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Zvečer bomo na Valu 202 pospremili uvodno tekmo košarkarjev Olimpije v letošnjem evropskem pokalu. Tekmeci v Stožicah bodo košarkarji Bursasporja.

Avtor: Franci Pavšer

Zadnja sprememba: 12.10.2022 17:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt