Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 8.10.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice
06:17
Vreme po Sloveniji

V jutranji športni zgodbi se preselimo na italijanske ceste, kjer se končuje kolesarska sezona na najvišji ravni.

07:00
Jutranja kronika

07:29
Vreme po Sloveniji

Na današnji dan leta 1948 se je rodil kitarist vplivnih punk rokerjev Ramones.

08:30
Novice
08:44
Jutro: Radiovedni
09:15
Naval na šport: Judo, dvoranski nogomet in kolesarstvo

Dopoldanski Naval na šport ponuja zanimivosti s svetovnega prvenstva v judu, napoved kvalifikacijske tekme slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo v dvoranskem nogometu in uvod v zadnjo kolesarsko dirko svetovne serije v letošnji sezoni.

09:30
Novice
09:37
Popevka tedna
09:55
Napoved radijskega sporeda
10:00
APM: Varnost voznikov B-kategorije, ki po novem lahko vozijo tudi nekatere motorje

Kdo zavre prej: avto, motor ali tovornjak? To soboto bodo v ospredju motoristi in njihova varnost, s poudarkom na novih voznikih B-kategorije, ki lahko odslej vozijo tudi nekatere motorje. Janez in Andrej bosta govorila o predvidevanju in zaviranju; varnostna razdalja pri motorju je namreč drugačna kot pri avtomobilu, vozniki motorja pa ob tem zmotno mislijo, da so sposobni zavreti hitreje in učinkoviteje kot v avtomobilu. Zapeljemo privlačnega premijskega DS4 in napovemo prihod naslednjega toyotinega športnega terenca, to je corolla cross.

10:30
Novice
11:10
Aktualno: Zdravstveni in okoljski vidiki letošnje kurilne sezone, ponovitev

Prihajajoča kurilna sezona utegne izstaviti visok račun tudi pri okolju in našem zdravju. Poznavalci opozarjajo, da bo zaradi varčevanja v že tako zastarele peči romalo marsikaj, kar ne bi smelo in kar bo še dodatno poslabšalo kakovost zunanjega in notranjega zraka. Zakaj je onesnažen zrak nevaren in kaj lahko storimo posamezniki, pojasnimo v ponovljenem izseku sredinega Vročega mikrofona.

11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:00
Aktualno: Uvod v letošnjo akcijo Sekunde rešujejo

Pred 15 leti smo za 35. rojstni dan Vala 202 poslušalcem želeli podariti tudi kakšno akcijo, ki je dotlej v medijih še ni bilo. Sekunde rešujejo je tako postal prvi projekt učenja temeljnih postopkov oživljanja, ki vseskozi spodbuja tudi uporabo in nameščanje javnih defibrilatorjev, naprav, ki so v številnih primerih srčnega zastoja ključne za obuditev človeka v življenje. Zavedanje o pomenu oživljanje je danes neprimerno večje kot takrat, veliko pa je tudi ljudi, ki so danes živi predvsem zato, ker so jim pomagali laični očividci. Taka je tudi naša prva zgodba v letošnji seriji oddaj akcije »Sekunde rešujejo«, v kateri bomo spoznali sogovornika, ki je s poznavanjem temeljnih postopkov oživljanja svojo boljšo polovico nazaj v življenje obudil že dvakrat.

12:30
Novice
13:30
Novice

Trinajst je lahko tudi srečna številka. Pred toliko leti sta se v Zagrebu srečali Martina in Ana ter s prijatelji ustanovili zasedbo U pol 9 kod Sabe*. V dobrem desetletju so se uveljavili kot odlična indie pop zasedba. Tematika njihove glasbe je predvsem družbena enakost. A ne glede na resnost vsebine zvok in produkcija skupine U pol 9 kod Sabe vabita na ples.

14:20
Obvestila
14:30
Novice
14:45
Aktualno: Lovilec neviht Amadej Krepek

"V Sloveniji je bila letošnja sezona neviht dolga in v mnogih pogledih izjemna." Tako 22-letni lovec na nevihte Amadej Krepek s superlativi opiše za marsikoga turoben čas poletno-jesenskih neurij. Ko drugi strele s strahospoštovanjem in z varne razdalje le opazujemo, adrenalinski navdušenec dogajanje spremlja čisto od blizu. Lov na nevihte, ki se je razvil v Ameriki, je celo tako nevarna dejavnost, da mora biti v neposredni bližini vedno avtocesta, da lahko z ekipo pobegnejo grožnji. V pogovoru tudi o njegovi doma narejeni vremenski postaji, pustolovskem dogajanju na terenu in prihodnosti nevihtnega dogajanja pri nas.

15:03
Radio napoveduje
15:30
Dogodki in odmevi

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

V popoldnevu na Valu 202 spremljamo zadnje kolesarsko dejanje najvišje ravni v letošnji sezoni in tekmo v prvi slovenski nogometni ligi med Mariborom in Koprom.

17:30
Novice
17:38
Obvestila: Obvestila
17:45
Naval na šport: Judo, dvoranski nogomet in kolesarstvo

Popoldanski Naval na šport povzema sobotne športne vrhunce svetovnega prvenstva v judu, kvalifikacij za svetovno prvenstvo v dvoranskem nogometu in zadnje kolesarske dirke svetovne serije v sezoni.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik

22:00
Glasba svetov: Liraz, Allison Russell, Amanda, Alex Malheiros

S svojimi glasbenimi novitetami se predstavljajo Izraelka Liraz, Kanadčanka Allison Russell, belgijska zasedba Amanda in pred koncem oddaje še Brazilec Alex Malreirus.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt