Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 4.10.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice
08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo nogometni ligi prvakov in začetku državnega prvenstva v odbojki.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Jesen je čas, ko v Ljubljano na študij migrira mlada populacija in letošnja jesen je tudi s perspektive financ zanje nekaj posebnega. Cene najemnin za stanovanja se že nekaj časa vzpenjajo, čakalna vrsta za sobo v študentskem domu pa je vse daljša. Tako študenti izbirajo med odločitvijo, ali bodo z vlogo za sobo v študentskem domu poskusili ali pa se sprijaznili z najemom sobe pri zasebniku. V obeh primerih kar velik izziv, je ugotavljal in preverjal Luka Turk:

Avtor: Luka Turk

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Po obdobju osredotočenosti na pandemijo se zdaj na evropskem političnem parketu vse vrti okoli vojne v Ukrajini in posledično energetske krize. V tem času pa so v Evropi bile tudi volitve, kjer so marsikje uspele populistične sile. Se je populizem v zadnjih letih v Evropi spremenil?

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Niz kriminalnih romanov Primeri inšpektorja Vrenka je eden najuspešnejših ciklov slovenskih piscev kriminalk. Dela Avgusta Demšarja so lani doživela ekranizacijo, letos pa snemajo že drugo sezono. Danes pa bo na radijska premiera prve od štirih priredb štiridelne kriminalne igrane serije Primeri inšpektorja Vrenka. Nastala je v produkciji Uredništva igranega programa Radia Slovenija, spremljali pa jo boste lahko vse oktobrske torke ob 21.05 na Prvem programu Radia Slovenija v terminu radijske igre.

Avtor: Miha Švalj

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Danes pa za našo družboslovno oddajo nenavaden ščepec tehnologije. Ko ena naših bank išče bodočega Teslo ali Hermana Potočnika, se ne zaveda, da so ga Američani oziroma Avstralci že našli. To je Elon Musk, človek, ki je posvetil svoje življenje tranziciji sedanjosti v prihodnost. In med procesom noro obogatel. Ob vesoljskih ladjah, vakuumskih predorih, enostavnemu plačevanju sumljivih spletnih vsebin in pa seveda električnem avtomobilu je oni dan predstavil še humanoidnega robota. Ime mu je Optimus, kar je referenca na Optimus Primea – super robota in poglavarja plemena Transformerjev, ki so po pomoti razstrelili svoj lastni planet in se morajo zdaj preoblečeni v avtomobile skrivati na Zemlji.

Avtor: Marko Ramilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se preselimo v Planico, kjer so načrte pred novo sezono svetovnih pokalov predstavili slovenski zimski športniki.

Avtor: Marko Pangerc

Emma-Jean Thackray je izredno nadarjena glasbenica, ki je diplomirala iz jazzovske trobente, magisterij pa opravila iz pisanja jazzovskih skladb. Za svoj prvenec Yellow, ki ga je izdala lani, je ustanovila lastno založbo Movementt, na plošči pa je zmešala razne vplive glasbenikov, Flying Lotus, Alice Coltrane, Roy Ayers in Sun Ra. Na odru je ta eklektičen glasbeni izraz predstavila v dvorani TramShed v Cardiffu, nastop pa se je odvil v okviru BBC-jevega festivala.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Štirje možakarji iz Posavja so se zbrali v skupini Krshkopoljac z namenom čiščenja strupenih smeti, ki so se naselile v številne človeške duše, in začeli ustvarjati besno ter jezno glasbo nekje na presečišču punka in garažnega rocka. Prvenec Nova normala prinaša enajst skladb, od katerih jih bosta približno pol predstavila kitarist Tomi Gregel in bobnar Frenk Les.

Avtor: Jernej Vene

Zadnja sprememba: 04.10.2022 02:55:07

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt