Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 1.10.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Dve skladbi z razlogom, to je začetek nove sezone Jutranjih koncertov pri Andreju Karoliju. Odprli so jo Jet Black Diamonds.

Avtor: Katja Stojnić

08:30
Novice

Tokratna gostja Globalne vasi se je pred leti preselila v Berlin, ker se je nemška prestolnica zdela kot mesto priložnosti. Izkazalo se je, da ni čisto tako. In tako je »pristala« v Frankfurtu. S Slovenko, ki torej zadnjih pet let živi v mestu, ki mu zaradi bližine reke Majne in visokih nebotičnikov pravijo tudi Mainhattan, se je pogovarjal Mitja Peček.

Avtor: Mitja Peček

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo slovenski ženski rokometni reprezentanci in evropskemu šahovskemu pokalu slovenskega kluba s kopico tujih igralcev, ki se podajajo v boj za najvišja mesta.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice

Ministrstvo za infrastrukturo je pred dnevi v javno obravnavo posredovalo predlog Zakona o infrastrukturi za alternativna goriva in spodbujanju prehoda na alternativna goriva v prometu. Evropski zeleni dogovor in zakonodajni sveženj "Pripravljeni na 55" zahtevata odločno ukrepanje držav članic, tudi Slovenija potrebuje celovito zakonodajo na tem področju. Javna obravnava predloga zakona je naslednji korak v smeri prehoda na alternativne energente, predvsem na elektriko. S tem zakonom bo določen pravni okvir za vzpostavitev, razvoj, širitev in varno uporabo uporabnikom prijazne polnilne in oskrbovalne infrastrukture za alternativna goriva.
Zapeljemo peugeot 308 SW in Oplovo astro, opozorimo na prihod nove mazde CX-60.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice

Kdo bo postal ime meseca: industrijska oblikovalca Dejan Kos in Klemen Smrtnik, kapetan slovenske moške odbojkarske reprezentance Tine Urnaut, prva vzgojiteljica v prvem romskem vrtcu v naselju Pušča pri Murski Soboti Vera Flisar ali raziskovalec z ljubljanske strojne fakultete Jaka Tušek?

Avtor: Boris Žgajnar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Toni Obid je ljubiteljski raziskovalec predorov in skrbnik vetrovalne postaje pri železniškem predoru Bukovo, zgrajene leta 1914, ki je najstarejša ohranjena prezračevalna naprava za predore v Evropi. Zanimiva pa je tudi njegova zbirka voznih redov, v kateri hrani tudi znameniti Bradshaw`s continental guide iz leta 1913, ki ga v knjigi V osemdesetih dneh okoli sveta omenja Jules Verne.

Avtor: Veronika Gnezda

12:30
Novice
13:30
Novice

V rubriki Ne pojemo angleško se tokrat selimo v Belgijo, kjer se je leta 1977 na solistično glasbeno pot podal Roger François Jouret, bolje poznan kot Plastic Bertrand. Glasbenik francoskih in ukrajinskih korenin je sprva deloval v zasedbi Buffalo Scouts Band in The Pelicans, pozneje pa je ob študiju glasbe delal na piratskem radiu Veronica.

Avtor: Klara Zupančič

14:20
Obvestila
14:30
Novice
14:45
Aktualno

Aktualno družbeno dogajanje v reportažah, portretih in pogovorih.

Avtor: VAL202

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo enega od promocijskih dogodkov bližajočega se evropskega prvenstva v rokometu. Na poti od Celja do Ljubljane so vključene igralke večine slovenskih rokometnih klubov, ki bodo žogo evropskega prvenstva prenesele do največje slovenske športne dvorane, kjer je na sporedu pripravljalna tekma med Slovenijo in Madžarsko.

Avtor: Nina Smole

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Haley Fohr, ki v Ljubljano prihaja 12. oktobra, se predstavlja pod umetniškim imenom Circuit des Yeux, enostavna in zelo poslušljiva je glasba kubanske čelistke in vokalistke Carle Ane Maze, Shamanoid ponazarja etno fletno glasbo, a predelano v elektronsko podobo, Nemci Grombira pa so navdušili s svojim space rock prvencem orientalnim space rock prvencem Desert Warp.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 30.09.2022 17:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt