Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 28.9.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je končala sezono v ligi narodov z gostovanjem na Švedskem. V jutranji športni zgodbi ponudimo zanimivosti po uspešnem jesenskem delu tekmovanja.

Avtor: Boštjan Janežič

Navihani, naivni, urbani in retro. Vse hkrati. Jet Black Diamonds so v manj kot dveh letih iz neznanke prestopili med skupine, ki jih vsaj zaznava vsa glasbena scena. Na odru in pod njim. Pred zajtrkom v živo na Valu 202.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja novih domačih skladb.

Avtor: Andrej Karoli

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo odzive po zadnji tekmi slovenske nogometne reprezentance v letošnji ligi narodov in se ogrejemo pred prvim hokejskim derbijem v sezoni med Jesenicami in Olimpijo v finalu slovenskega pokala.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Ob zadnjem podatku statističnega urada republike Slovenije se je hrana v Sloveniji letos podražila za 14,1- odstotka, kar pomeni večje breme predvsem za potrošnike. Kako v Sloveniji zadostiti prehranjevalnim potrebam posameznika, da bi na mizo dobil zdravo, okusno in cenovno dostopno hrano? Je to mogoče storiti z ekološkim kmetovanjem, ki ima tudi manj škodljivih vplivov na okolje? Ali lahko rešimo dve muhi na en mah - podnebno krizo in prehransko draginjo?

Avtor: Maja Stepančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Nov vršilec dolžnosti glavnega inšpektorja za delo Luka Lukić napoveduje bistveno spremembo metode dela do zdaj pogosto neučinkovite in kadrovsko podhranjene inšpekcije, ki bo temeljila na jasnih prioritetah. Kako se bo v krizi inšpektorat lotil najbolj problematičnih področij in podjetij ter na kak način bo preprečeval in kaznoval anomalije, kot je pereče omejevanje sindikalnega delovanja? Izpostavili bomo tudi konkreten primer kršitev delavskih pravic v tujih podjetjih, ki delajo na velikih gradbenih projektih v Sloveniji.

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Premiere, koncerti in glasbene zanimivosti.

Avtor: VAL202

.travnik so prvi album z naslovom Pubeci ne jočejo nadomestili z novim Pubeci ne spijo. Ta je temačnješi, fantje pa bolj podivjani a zvesti sentimentalnosti.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Od razlikovanja barv tokrat plujemo proti novi sezoni kar po rečni strugi. V Sloveniji imamo namreč več kot 60 rek s skupno dolžino približno 2.500 kilometrov, in to nas upravičeno uvršča med najbolj vodnate države v Evropi. Ob trenutnem razkošju padavin nam sicer za njihove struge ni treba skrbeti. Vendar pa se je že poleti naši poslušalki zbudilo vprašanje: Zakaj reke ne presahnejo tudi kadar več dni ne dežuje? Porečja rek nam bo pomagal razumeti geograf dr. Tajan Trobec.

Avtor: Kaja Ravnak

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah ponudimo košček nove epizode podkasta Žoga je okrogla in zanimivosti pred začetkom sezone smučarskih skakalk in skakalcev.

Avtor: Aljaž Golčer

Cederame so predstavitve albumskih novosti s planetov Pop in Rock. Se pa pogosto dogaja, da je treba za dosledno analizo zvočnega položaja skočiti s prvega na drugega in potem spet z drugega na prvega.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

V finalu slovenskega pokala se bodo pomerili hokejisti Jesenic in Olimpije. Dvoboj za prvo lovoriko sezone med najuspešnejšima slovenskima kluboma ujamete v večeru na Valu 202.

Avtor: Marko Pangerc

Zadnja sprememba: 28.09.2022 08:50:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt