Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 23.9.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski šport navdušuje na vseh področjih, državni praznik, namenjen športu, pa je tudi čas za razmislek o tem, kaj šport prinaša družbi. V jutranji športni zgodbi bo to razložil Boštjan Reberšak.

Avtor: Boštjan Reberšak

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj

V dopoldanskih športnih minutah se bomo posvetili košarkarskemu superpokalu in novostim na področju biatlona v prihajajoči novi sezoni.

Avtor: Klemen Vozel

09:30
Novice
10:30
Novice

Izšla je nova Guinnessova knjiga rekordov. Vsako leto obvelja za najbolje prodajano knjigo. Lani so sprejeli skoraj 40.000 prijav za rekorde, v knjigo pa jih je vključenih 2697, med njimi tudi nekateri glasbeni presežki.

Avtor: Klara Zupančič

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled razstava z naslovom “V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki”. Na razstavi, ki si jo lahko ogledate vse do aprila, so z opisi svojih dosežkov predstavljeni uspešni slovenski športniki in športnice. Razstavna pripoved je dopolnjena s predmeti in rekviziti, ki so jih darovali posamezni športni junaki in ekipe. Številni interaktivni elementi pa obiskovalcem ponudijo možnost, da tudi sami stopijo v čevlje zmagovalcev.

Avtor: Nina Smole

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se odpravljamo v kraj, v katerem se je zbral ves svet. V New Yorku je ta teden zasedanje Generalne skupščine Združenih narodov, na katerem voditelji z vseh celin razpravljajo o največjih problemih človeštva in posameznih držav. Z našim dopisnikom Andrejem Stoparjem, ki se mudi v trenutni prestolnici sveta, razpravljamo o besedah voditeljev, ki so se po dveh letih spet zbrali na sedežu Združenih narodov, odzivih na zaostrovanje vojne v Ukrajini in govor predsednika Zelenskega, o razmerjih med svetovnimi silami in tudi o ameriških notranjepolitičnih problemih.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Poletni namig, ki je pravzaprav odlično branje za vsak letni čas, nam je dala dr. Tanja Roženbergar, kustosinja za obrt in trgovino v Slovenskem etnografskem muzeju.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Miha Švalj.

Avtor: Miha Švalj

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Dan pred tekmo nogometne lige narodov med Slovenijo in Norveško se bomo posvetili pripravam slovenske reprezentance.

Avtor: Tomaž Langerholz

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Avtor: Neja Jerant

Razreševanje prevarantskih kod bo prepuščno slavnima Danger Mouseu in Black Thoughtu, saj sta producentska in multi-praktična hiphop prvokategornika (sama) ustvarila album Cheat Codes, ki bo zastopan najbolj krepko. Čislani rap novosti bodo sledile, tudi s svojimi svežimi zamahi, soularke Ari Lennox, Greentea Peng in 070 Shake. Domača sijajnost bo premierni izsek iz dela A veš, kaj mislm, to je prve daljše akcije dvojca Arne & Tao.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ta konec tedna bomo v RH 202 postregli z neprekinjeno mešanico, ki med drugim prinaša tudi nov single legendarnega Carla Coxa in vse bolj priljubljenega producenta Frankyja Waha, prihaja tudi nekaj izjemnih novosti, ki so jih dostavili prekaljeni ustvarjalci elektronskih ritmov Fred Again.., Bakermat in Low Steppa, na domačem pa se bodo tokrat vrteli Umek, Monom, Stanny Abram, SMOKS in Dokktor.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 23.09.2022 17:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt