Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 22.9.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Celjski rokometaši so odigrali uvodno domačo tekmo lige prvakov v letošnji sezoni. Vtise strnemo v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Uroš Volk

Arhitektka Lara Baler je po zadnjem letniku študija za nekaj let podaljšala svoje bivanje na Dunaju. Pri enem bolj priznanih svetovnih arhitekturnih birojev je sodelovala pri velikih projektih, kot je načrtovanje graditve univerz in bolnišnic. Želja po raziskovanju jo je lani popeljala v Barcelono, kjer na eni izmed fakultet preučuje lastnosti biorazgradljivih materialov za gradbeništvo in nekatere druge načine uporabe; dela na primer s konopljo, pri svojem zadnjem projektu pa je plastiko pri izdelavi otroških igrač zamenjala za maso iz orehovih lupin. Pravi, da bi lahko zadevo izvedla tudi z mandljevimi, vendar se je potem raje odločila za orehove, saj se ji zdi ključno, da tudi v Sloveniji izkoristimo potenciale uporabe trajnostnih, predvsem odpadnih materialov.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo tekmi celjskih rokometašev v ligi prvakov in svetovnemu prvenstvu v nordijskem smučanju ob začetku prodaje vstopnic.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Preobrazba sistemov daljinskega ogrevanja v Evropi postaja v luči turbulentnih dogodkov na trgu energetike vse aktualnejše in nujnejše vprašanje, pri tem se tudi v Sloveniji oziramo po dobrih praksah v tujini. Naš gost bo Florian F. Woitek, politični uradnik na Generalnem direktoratu za energijo, ki je sredi tedna gostoval na konferenci 'Pozdravljena, prihodnost' v Velenju. Predstavil bo potekajočo preobrazbo premogovnih regij v Nemčiji in tamkajšnji primer zelenega prehoda ob pomoči inovativnih tehnologij.

Avtor: Metka Pirc

11:30
Novice
11:38
Obvestila

2.188 članov v 51 državah sveta. Slovenci, ki so se izobrazili tudi v tujini. Kakšen je vtis o študiju čez mejo? Zakaj študirati na tujih univerzah? Je ključno vprašanje: ostati v tujini ali se vrniti domov? V treh septembrskih Frekvencah X gostimo tri člane oziroma članice društva Vtis, društva v tujini izobraženih Slovencev. V tretji epizodi predstavljamo Marišo Gasparini, ki se je po magisteriju iz farmacije odločila še za študij medicine na Kraljevem kolidžu v Londonu, zdaj pa opravlja specializacijo na pediatriji, s posebnim zanimanjem za kirurgijo in kardiomiopatijo pri otrocih.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V oddaji Prostor tokrat z Nino Zagoričnik potujemo na Ig, kjer je zrastel nov arheološki park, ki predstavlja edinstveno kulturno dediščino. Rekonstrukcija naselbine s petimi hišami predstavlja vas iz 3. tisočletja pred našim štetjem.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

V Sloveniji sta na voljo mednarodni platformi Netflix in Disney +, ki v številnih državah ponujata tujo videoprodukcijo brez lokalnih podnapisov. Odbita do bita ugotavlja, da nista edini korporaciji na trgu, ki ne marata slovenščine, in išče razloge za (nelogične) odločitve vodstva. Kakšna je odgovornost plačnikov naročnine in kakšna države? Kaj odgovarjajo na Netflixu in po kakšnem ključu prevajajo serije in filme?

Gostja prve epizode nove (že sedme) sezone Odbite do bita je Jerca Kos, predsednica Društva filmskih in televizijskih prevajalcev. Opozarja na pomen podnapisov, in to kljub temu, da veliko ljudi v Sloveniji dobro govori angleško.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Alpske smučarke in smučarji končujejo osrednji del priprav na novo sezono. Pred prvimi tekmami, ki bodo na sporedu že čez dober mesec dni, pa se bodo pripravljali na evropskih ledenikih.

Avtor: Sandi Škvarč

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti. Nina tokrat v oddaji gosti saksofonista, dirigenta, komponista in aranžerja Tadeja Tomšiča.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 21.09.2022 17:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt