Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 18.8.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V pričakovanju evropskega prvenstva v košarki sta se v Stožicah na pripravljalni tekmi pomerili najboljši reprezentanci zadnjega evropskega prvenstva, Slovenija in Srbija. Utrinek iz razprodanih Stožic ponudimo v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Franci Pavšer

Gost oddaje bo dolgoletni avtoštopar Miran Ipavec, ki si med drugim lasti kar nekaj tozadevnih rekordov. Discipline, v katerih tekmuje predvsem sam s seboj, si izmišljuje sproti: leta 2015 je denimo v desetih dneh preštopal 31 evropskih držav, tri leta pozneje pa v dobrih dvajsetih kar 42 (izpustil je le Portugalsko in štiri otoške; Ciper, Malto, Irsko in Islandijo). Prav v teh dneh je načrtoval začetek poti do Tokia, vendar je moral svoje načrte zaradi vojne v Ukrajini za nekaj časa zamakniti. Kljub temu pa je v zadnjih tednih prepotoval več kot 6.000 kilometrov; obiskal je Srbijo in opravil par poti na sever Evrope; dvakrat je bil na Nizozemskem, pa tudi v belgijski prestolnici, kjer otrokom diplomatov pripoveduje o svojih izkušnjah.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo pestri sredi na evropskih prvenstvih v Muenchnu in Rimu, kjer so znova blesteli slovenski športniki. Ponudimo tudi odzive po tekmi slovenske košarkarske reprezentance proti Srbiji v razprodanih Stožicah.

Avtor: Matej Hrastar

09:30
Novice
10:30
Novice

V tokratni epizodi serije Avtonom bomo predstavili Zavod BOB. Kjer mladim ne obljubljajo svetle prihodnosti, ampak jih skušajo opremiti za to, da prihodnost vzamejo v svoje roke. Smisel mladinskega dela je dati besedo mladim, ne pa da jim delegirati, kaj naj počnejo.

Avtor: Maja Ava Žiberna

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V letu, ko je Val 202 dopolnil 50 let, smo se pri Frekvenci X posvečali tudi fenomenu časa. Kaj je pravzaprav res ta – čas? Čas nam je tako znan in tako oseben, v njem se počutimo kot ribe v vodi in vendar so stvari bolj zapletene. Naša intuitivna ideja o času je napačna, poudarja Carlo Rovelli, teoretični fizik svetovnega slovesa in med drugim avtor svetovne uspešnice Sedem kratkih lekcij iz fizike, ki v intervjuju v nadaljevanju čas dobesedno sesuje in ga nato znova sestavi.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Palme nenehno sprožajo razne razprave. Povsod, kjer jih sadimo, spremenijo tradicionalno okolje in ker niso najbolje prilagojene na naše podnebje, povzročajo razne težave. Ali ste vedeli, da imamo palme tudi v Ljubljani? Ena je vsajena v Gregorčičevi ulici, druga v Puharjevi in gotovo še kje.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Kako digitalizirati storitve in državo? Odbita do bita je lani jeseni raziskovala na Švedskem in v Estoniji. Državi slovita kot digitalizirani in enostavni za uporabo, torej prijazni do ljudi, posledično tudi do podjetji, javne uprave, javnega prevoza in podobno. Maruša in Anže ugotavljata, da nihče ne uporablja gotovine, da izdelke iz trgovine na dom prevažajo roboti in da je mobilnost že čisto električna.Švedska omogoča izposojo v knjižnici ali nakup stanovanja ob pomoči enotne digitalne identitete, Estonija pa predvsem mednarodno javnost najbolj razburja z volitvami po spletu, ki se jih udeležuje že 48 odstotkov volilnih upravičencev.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se preselimo v Muenchen na evropska prvenstva, ki znova ponujajo izzive slovenskim športnikom in napovemo pester nogometni večer.

Avtor: Jure Jeromen

Love Over Gold je čertrti album britanske rokovske skupine Dire Straits, ki letos beleži 40. obletnico izida in velja za njeno najbolj ambiciozno stvaritev. Vodja skupine Mark Knopfler se je dokazal kot izredno navdahnjen avtor, mojstrsko je zasnoval glasbo in besede. Že pogled na seznam skladb, ki jih je samo pet, priča o njihovi dolžini. Telegraph Road vodi, tudi druge so bile za radijski eter precej neprijazne, seveda, kar zadeva trajanje. Glasba valuje neposredno rokovsko in prefinjeno eksperimentalno, morda na trenutke celo progresivno.

Avtor: Jernej Vene

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

V večeru na Valu 202 pospremimo zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo slovenskih nogometnih prvakov iz Maribora. Tekmec v Ljudskem vrtu je Cluj.

Avtor: Marko Cirman in Jože Pepevnik

Zadnja sprememba: 17.08.2022 17:55:02

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt