Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 17.8.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Glasbena zgodba ob obletnici slovitega festivala Woodstock leta 1969, ki se je z velikimi črkami vpisal v zgodovino glasbe. Seznam nastopajočih je bil izjemen, tokrat se osredinjamo na tiste, ki jih ni bilo zraven.

Avtor: Jernej Sobočan, Aljaž Golčer

08:30
Novice

Eden izmed vrhuncev letošnjega športnega poletja so evropska prvenstva olimpijskih športov v Münchnu, sreda prinaša zgoščen program in odzive po zadnjem finalnem nastopu slovenskih plavalcev v Rimu. Ujamete tudi zanimivosti pred pripravljalno tekmo slovenske košarkarske reprezentance s Srbijo.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Ženske v politiki in mizoginija gredo v slovenskem prostoru z roko v roku. Več ko je političark, več je vulgarnih napadov nanje in seksizma. Prvič v zgodovini slovenski Državni zbor vodijo tri ženske, v novi vladi je štirideset odstotkov poslank in sedem ministric, znane so že nekatere kandidatke za predsednico države; to pomeni opustitev dolge tradicije razumevanja politike kot moške domene, vendar je več žensk v politiki prineslo tudi porast mizoginije, seksizma, osebnih napadov in verbalnega nasilja. Več v krajši epizodi podkasta Na pravi strani, ki jo pripravlja novinarka s Prvega Tita Mayer.

Avtor: Tita Mayer

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Pretekli teden je v Ljubljani gostoval vrhunski strokovnjak za požarno varnost José Torero, ki je sodeloval pri preiskavah večjih požarov na objektih v zadnjih desetletjih. V predavanju je izpostavil ključne težave, s katerimi se pri načrtovanju in graditvi stavb srečujejo inženirji, pri morebitnem požaru pa pri gašenju stavb predvsem gasilci.

Avtor: Boris Žgajnar

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Mednarodni festival Mladi levi, ki se začne v petek, je eden najopaznejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki velikokrat presegajo lokalne koncepte in meje.

Avtor: Jolanda Fele

14:20
Obvestila
14:30
Novice

V zobozdravstveni ambulanti za mladino in otroke Zdravstvenega doma Bežigrad odgovarja zobozdravnica Teja Jeras.

Avtor: Nina Manfreda

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Naš tokratni gurmanski počitniški cilj je, tako kot številnih Slovencev ta hip, Grčija. V pomladni seriji oddaj Mimogrede po svetu smo pod drobnogled vzeli eno najbolj prepoznavnih grških jedi – musako, ki je zelo udomačena tudi v naših vrtčevskih, šolskih, vojaških in službenih menzah. V vse plasti musake in njene zgodovine se je spomladi in se zdaj še enkrat poglablja Miha Švalj.

Avtor: Miha Švalj

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo razplet olimpijske kombinacije športnih plezalk z Janjo Garnbret in razplet vožnje na čas kolesarjev na evropskem prvenstvu v Münchnu.

Avtor: Mojca Breskvar in Dare Rupar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Supersreda na superevropskem prvenstvu v Münchnu s slovenskimi nastopi v športnem plezanju, namiznem tenisu, odbojki na mivki in atletiki. Vrhunce ujamete v popoldanskih športnih minutah.

Avtor: Uroš Volk

Najhitrejša in najglasnejša oddaja s plesno elektronsko glasbo.

Avtor: Tim Urbanja

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Športno obarvan večer na Valu 202 ponuja zanimivosti z evropskih prvenstev v Münchnu in Rimu, v središču pozornosti bo finale skoka s palico Tine Šutej na Bavarskem, ter pripravljalno tekmo košarkarjev Slovenije in Srbije v razprodanih Stožicah.

Avtor: Franci Pavšer, Tomaž Langerholz in Dare Rupar

Zadnja sprememba: 16.08.2022 18:00:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt