Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

četrtek, 11.8.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice

06:00
Novice
06:30
Novice

Gost oddaje bo Peter Kočjaž, po izobrazbi strojni tehnik, avtomehanik in policist, sicer pa nekdanji (reprezentančni) kolesar ter danes vrhunski skipper in potapljač, ki se je s svojo partnerko Natalijo Ogrinc odločil z jadrnico obkrožiti svet. Doslej sta premagala približno četrtino te poti, na njuni pustolovščini, ki jo tudi vestno videodokumentirata, pa se jima je pridružilo tudi več sopotnikov. Pravita, da imata kljub pomanjkanju prostora na jadrnici vselej rada družbo. Med drugimi je z njima potovala slovenska oceanografinja Daniela Turk, ki sicer živi in dela v Kanadi. Na njuni jadrnici Timy je nekaj časa analizirala vzorce planktona in nanoplastike iz morskih voda. Tudi Peter in Natalija sta se sicer podviga lotila z velikim poudarkom na ekologiji; doslej sta menda ob izkoriščanju vetrne in sončne energije zapravila zgolj za dober avtomobilski rezervoar nafte.

08:30
Novice

11 dni v avgustu bo športna javnost usmerjena v dogajanje na kar desetih evropskih prvenstvih, ki bodo potekala hkrati. Devet športnih bojev bo v olimpijskem parku v Muenchnu, plavalci bodo tudi na olimpijskih prizoriščih v Rimu. Nogometašem Maribora uvod v novo sezono ni uspel po njihovih željah. Pred gostovanjem v Helsinkih pa imajo dva gola zaostanka z domače tekme s finskimi prvaki.

09:30
Novice
10:30
Novice

V tokratni epizodi serije Avtonom bomo predstavili Livada Lab. Ta zelena javna površina na Barju predvsem mladim ponuja avtonomen prostor, kjer ne delajo po navodilih starejših, ampak jih ti zgolj podprejo pri uresničitvi njihovih idej. Naj gre za sajenje paradižnika na skupnostnem vrtu, postavljanje lesene konstrukcije ali preprosto pogovor ob ognju.

11:30
Novice

Kako se sinhronizirajo naši možgani z možgani drugih? Kako in kdaj smo usklajeni? Ljudje se sinhroniziramo na različne načine, ko vstopamo v interakcijo drug z drugim. Ujeti korak in plesni ritem, zrcaliti držo in geste, izmojstriti ročne in poklicne spretnosti, uskladiti življenjske cikle in intimno življenje … To so veliki individualni izzivi že za posameznikovo telo in možgane, kaj šele za dve ali celo več oseb. Kako se torej sinhronizirajo naši možgani z možgani drugih, kakšni procesi potekajo v človeškem telesu?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Izrezuje kanjone, prinaša rodovitno prst, ustvarja brzice, gnezdišča in globoke tolmune. Ljudje pijejo njeno vodo, je navdih za pesmi in prepire ter vir energije. Reka Sava je tekoča povezava med štirimi državami in neštetimi ekosistemi. Reki Savi je posvečen dokumentarni film Ena za reko: Zgodba Save, ki je nastal po zamisli Roka Rozmana in v režiji Rožleta Bregarja.

14:30
Novice

Začenja se festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma Grounded, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja. Tema letošnjega festivala je Odgovornost, ki je vedno bolj individualizirana, posameznik je odgovoren, da sam poskrbi za svoje zdravje, ekonomski položaj in v zadnjih letih tudi za zmanjšanje tveganja okoljske katastrofe.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Zakaj ima naša domena kratico si in zakaj je pomembna? Kako gre nacionalnim domenam v času družbenih omrežij in zakaj blokade spletnih strani ali domen niso pravi način v boju proti nezakonitim ali nezaželenim vsebinam na spletu? Ob 30-letnici domene .si sta januarja letos Maruša in Anže klepetala z vodjo Registra Barbaro Povše.

17:30
Novice

Na Super Evropskem prvenstvu v Muenchnu se bodo za uvod predstavili telovadci, veslači in športni plezalci. Med slednjimi bo olimpijska prvakinja Janja Garnbret lovila kar tri zlata odličja. V rimskem bazenu Forro Italico pa si slovenski plavalci, ki bodo nastopili oslabljeni, obetajo vsaj tri finalne nastope.

25 let po izidu tretjega albuma britanske alter rock zasedbe.

Večerni spored 18:25

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt