Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 3.8.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice

06:00
Novice
06:30
Novice

Glasbene zgodbe, obletnice, premiere in živi nastopi slovenskih glasbenikov.

08:30
Novice

V veslaškem centru na Bledu so zaznamovali 30. obletnico od prvih olimpijskih medalj za Slovenijo, ki so jih v Barceloni leta 1992 osvojili blejski veslači. Sredi poletja dodajamo še nekaj smučarskih skokov, saj se ta konec tedna nadaljuje poletna velika nagrada, kjer imajo visoke cilje predvsem slovenske skakalke.

09:30
Novice
10:30
Novice

Doma je iz Devina, kjer ima svoj studio, med drugim pa je vodil tudi zahtevno obnovo devinskega gradu. Projektant in urbanist je tudi aktiven član civilne zaščite v Devinu.

11:30
Novice

V zadnjih dveh tednih je znova postalo jasno, da ko je treba pomagati, pri nas znamo stopiti skupaj, predvsem pa, da znajo skupaj stopiti gasilci in da pri njih ni meja. V sedemnajstih dneh, kar je trajala intervencija, je pri gašenju požarov na Krasu pomagalo okrog 13.000 poklicnih in predvsem prostovoljnih gasilcev iz vse države. Ob požaru pa je bila precej pozornosti javnosti deležna tudi tema financiranja prostovoljnega gasilstva. Kako je s financiranjem prostovoljnih gasilskih društev, teh je pri nas 1341 in združujejo več kot 160.000 prostovoljnih gasilk in gasilcev, smo preverili v tokratnem Vročem mikrofonu.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Premiere, koncerti in glasbene zanimivosti.

V filmu režiserja Matevža Luzarja, ki so ga snemali med oktobrom 2019 in februarjem 2020, sodeluje tudi Pihalni orkester Svea Zagorje. Luzar je za film na letošnjem Mednarodnem filmskem festivalu Cinedays v Skopju prejel srebrno zvezdo za najboljšega režiserja.

14:30
Novice

V prvi avgustovski epizodi, ko nam je morje že dodobra zlezlo pod kožo, pogledujemo ravno proti temu največjemu organu. Mešanica soli in sonca namreč lahko na občutljivi koži povzroči nastanek neprijetnih mozoljev, a ne kar kjer koli. Naše tokratno vprašanje se glasi: Zakaj mozolja ne moremo dobiti na blazinici prsta? Razlago podaja dermatovenerolog Borut Žgavec.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Letos spomladi smo se v seriji oddaj Mimogrede odpravili s kuhalnico okoli sveta. Že drugič. Tudi tokrat smo vam predstavili nekaj najznamenitejših in najbolj prepoznavnih jedi, ki so tako ali drugače zaznamovale ljudi in državo, kjer so nastale. V tem poletju bomo vse ponovili. V prvi oddaji Mimogrede okoli sveta 2 smo šli na Tajsko. Takrat in zdaj si bomo privoščili znameniti pad thai.

17:30
Novice

Ob pestri športni ponudbi letošnjega poletja, nekaj je tudi prestavljenih dogodkov iz prejšnjih let, te dni v Indiji poteka tudi šahovska olimpijada. Obe slovenski vrsti sta turnir v Čenaju v Indiji začeli precej spodbudno. Najzahtevnejši dvoboji pa ju še čakajo.

Najhitrejša in najglasnejša oddaja s plesno elektronsko glasbo.

V veslaškem centru na Bledu so zaznamovali 30. obletnico od prvih olimpijskih medalj za Slovenijo, ki so jih v Barceloni leta 1992 osvojili blejski veslači.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt