Pravila glasovanja

Pravila glasovanja za Ime tedna in Ime meseca na Valu 202

Izbor Imena tedna in Imena meseca je celoletna oddaja, pa tudi akcija Vala 202, v kateri lahko poslušalci vsak teden glasujejo za tri kandidate in kandidatke, ki jih predlaga uredništvo.

1. Glasovanje

Glasovanje za Ime tedna poteka od nedelje zvečer, ko objavimo imena kandidatov in kandidatk, do ponedeljka 11.30, in sicer s klici v radijski eter Vala 202, s pošiljanjem SMS-ov in v spletni anketi na spletni strani www.val202.si.

Glasovanje neposredno v program Vala 202 (v živo): v ponedeljek ob 8.45 v etru glasujejo kandidati in kandidatke preteklega tedna, ob 11.00 pa v živo glasujejo poslušalci. Vsak glas v živo pomeni 1 glas za kandidata oz. kandidatko.

Glasovanje s SMS-om na številko 1919: s ključno besedo VAL1, VAL2, VAL3 poslušalci glasujejo za kandidata ali kandidatko številka 1, 2 oz. 3. Poslano sporočilo stane 1 € in pomeni humanitarni prispevek za projekt Botrstvo v Sloveniji. Vsako poslano sporočilo za izbranega kandidata ali kandidatko pomeni en glas zanj.

Glasovanje v spletni anketi: poslušalci svoje glasove lahko oddajo s klikom ob navedenem kandidatu ali kandidatki na spletni strani www.val202.si. Spletno glasovanje je dodatna oblika glasovanja, za vsakih 10 odstotkov prejetih glasov kandidat oz. kandidatka prejme 1 glas v končnem seštevku glasov.
Če katera izmed oblik glasovanja zaradi tehničnih težav ne bi bila na voljo, seštejemo rezultate, ki so na voljo.
Glasovanje za Ime tedna traja od objave kandidatov in kandidatk na spletni strani Vala 202 v nedeljo zvečer do ponedeljka do 11.30, ko seštejemo glasove in jih objavimo do 12. ure.

Glasovanje za Ime meseca
Glasovanje za Ime meseca v etru Vala 202 poteka prvi petek v mesecu ob 11.00 in 18.00 in prvo soboto v mesecu ob 12.00. Glasove seštejemo v soboto ob 12.30 in objavimo do 13. ure.
Pravila glasovanja za Ime tedna ( v živo v program Vala 202, v spletni anketi in s SMS sporočilom) smiselno veljajo tudi pri glasovanju za Ime meseca.

2. Seštevanje glasov

  • Ime tedna postane kandidat ali kandidatka, ki prejme največje število točk (glasov).
  • Prejeto število glasov pomeni seštevek glasov, ki jih je dobil kandidat ali kandidatka, in sicer po načelu:
  • 1 klic v radijski eter = 1 glas,
  • 1 poslani SMS = 1 glas,
  • 10 odstotkov prejetih glasov v spletni anketi = 1 glas.
  • Če na primer kandidat ali kandidatka prejme 20 odstotkov spletnih glasov, h končnemu seštevku prištejemo 2 glasova; odstotke zaokrožujemo: če jih prejme do 24,99 %, še vedno prejme 2 glasova, od 25,00 % navzgor pa prejme 3 glasove.
  • V spletnem glasovanju lahko v končnem seštevku tako prejme največ 10 glasov.

Morebitna vprašanja za dodatne informacije ali v primeru nejasnosti lahko naslovite na val202@rtvslo.si.