Pravila glasovanja

Pravila glasovanja za Ime tedna, Ime meseca in Ime leta na Valu 202

Izbor Imena tedna in Imena meseca je celoletna oddaja, pa tudi akcija Vala 202, v kateri lahko poslušalci vsak teden glasujejo za tri kandidate in kandidatke, ki jih predlaga uredništvo.

1. Glasovanje za ime tedna

Glasovanje za Ime tedna poteka od nedelje zvečer, ko objavimo imena kandidatov in kandidatk, do ponedeljka 11.30, in sicer s klici v radijski eter Vala 202, s pošiljanjem SMS-ov in v spletni anketi na spletni strani www.val202.si.

Glasovanje neposredno v program Vala 202 (v živo): v ponedeljek ob 8.45 v etru glasujejo kandidati in kandidatke preteklega tedna, ob 11.00 pa v živo glasujejo poslušalci. Vsak glas v živo pomeni 1 glas za kandidata oz. kandidatko.

Glasovanje s SMS-om na številko 1919: s ključno besedo VAL1, VAL2, VAL3 poslušalci glasujejo za kandidata ali kandidatko številka 1, 2 oz. 3. Poslano sporočilo stane 1 € in pomeni humanitarni prispevek za projekt Botrstvo v Sloveniji. Vsako poslano sporočilo za izbranega kandidata ali kandidatko pomeni en glas zanj.

Glasovanje v spletni anketi: poslušalci svoje glasove lahko oddajo s klikom ob navedenem kandidatu ali kandidatki na spletni strani www.val202.si. Spletno glasovanje je dodatna oblika glasovanja, za vsakih 10 odstotkov prejetih glasov kandidat oz. kandidatka prejme 1 glas v končnem seštevku glasov.
Če katera izmed oblik glasovanja zaradi tehničnih težav ne bi bila na voljo, seštejemo rezultate, ki so na voljo.
Glasovanje za Ime tedna traja od objave kandidatov in kandidatk na spletni strani Vala 202 v nedeljo zvečer do ponedeljka do 11.30, ko seštejemo glasove in jih objavimo do 12. ure.

Seštevanje glasov

2. Glasovanje za ime meseca

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za ime tedna glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec.

Vsem kandidatom za ime tedna vključno s tistimi, ki so postali Ime tedna, iz uredništva pošljemo elektronsko pošto z glasovnico, v razpredelnico pa vpišejo svoj glas oz. točke tistim, ki si ta naziv po njihovem mnenju najbolj zaslužijo.

Seštevanje glasov

Pri glasovanju upoštevajo ključ: 5 točk najboljšemu kandidatu, 3 točke drugemu najboljšemu kandidatu in 1 točka tretjemu najboljšemu kandidatu. Kandidati za Ime meseca točk sebi ne pripisujejo! Kandidat, ki skupaj prejme največ točk, postane Ime meseca in tako tudi kandidat za Ime leta na Valu 202.

3. Glasovanje za ime leta

Izbor poteka med mesečnimi zmagovalci, Imeni meseca, ki so jih izglasovali vsi kandidati za Ime tedna, Imena meseca pa skupaj med seboj glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval leto.

Vsem kandidatom za Ime meseca, iz uredništva pošljemo elektronsko pošto z glasovnico, v razpredelnico pa vpišejo svoj glas oz. točke tistim, ki si ta naziv po njihovem mnenju najbolj zaslužijo.

Seštevanje glasov

Pri glasovanju upoštevajo ključ: 5 točk najboljšemu kandidatu, 3 točke drugemu najboljšemu kandidatu in 1 točka tretjemu najboljšemu kandidatu. Kandidati za Ime leta točk sebi ne pripisujejo! Kandidat, ki skupaj prejme največ točk, postane Ime leta na Valu 202.

Morebitna vprašanja za dodatne informacije ali v primeru nejasnosti lahko naslovite na val202@rtvslo.si.