Prvi prosti dan je mimo, po drugem pa se začne osmina finala. Tudi s slovensko reprezentanco. V ponedeljek bo igrala s Portugalsko. V valovskem nogometnem podkastu lahko slišite selektorja Matjaža Keka. Bolj umirjen in še bolj premišljen kot takrat, ko ga po navadi slišite na radijskih valovih, tik pred tekmami ali takoj po njih. V reprezentančnem taboru si je vzel čas za slovensko sedmo silo.

Govoril je o Benjaminu Šešku, ki je moral dvakrat zapustiti zelenico po dobri uri igre na tem prvenstvu. Pravi, da je v zahtevnem položaju in da mu morajo v izbrani vrsti zdaj pomagati, ker je on doslej tolikokrat pomagal reprezentanci. Razmišljal je tudi, da bi lahko bila nesojena tekmica v osmini finala Romunija zelo neugodna, povedal, da je pod svojo kapo kukal proti uri na koncu tekme z Anglijo in upal, da ga nihče pri tem ne vidi. Izognil pa se je odgovoru na vprašanje, ali bodo njegovi izbranci vadili enajstmetrovke pred ponedeljkovim dvobojem, in le odvrnil, da je te dni v Porurju lepo vreme.

V podkastu Žoga je okrogla se o nogometu pogovarjajo Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič.

Luka Petrič