Kdo bo novi evropski prvak? Tokrat v nogometnem podkastu Vala 202 o neslovenskih skupinah na evropskem prvenstvu. Številni pravijo, da imajo najboljšo ekipo Francozi, da skoraj nima šibke točke. Aljaž Golčer meni, da je Francija prvi favorit, a nima več tako karizmatičnega vratarja, kot je bil Hugo Lloris, kapetan reprezentance, ki je leta 2018 postala svetovni prvak.

V francoski skupini je tudi Avstrija, tihi favorit številnih. Pod selektorjem Ralfom Rangnickom niza zmage, je pa brez osrednjega aduta v obrambi Davida Alabe. Peterica valovskih nogometnih novinarjev, v kateri so še Jože Pepevnik, Marko Cirman, Boštjan Janežič in voditelj Luka Petrič, je debatirala, katera skupina je težja D, v kateri sta ob Franciji in Avstriji še Poljska in Nizozemska, ali pa B s Španijo, Italijo, Hrvaško in Albanijo.

Slišali boste, kdo je Nedeljko Dojčlandović in kaj lahko naredi z belgijsko reprezentanco, pa kaj lahko storijo branilci naslova Italijani, ki nimajo zveneče ekipe, pred osvojitvijo naslova evropskih prvakov in po njej pa se niso prebili na svetovno prvenstvo, ter kako se pravilno izgovori ime zvezdnika gruzijske reprezentance Khviche Kvaratskhelie.

Luka Petrič