Trije tedni so ostali do začetka evropskega prvenstva, gost nogometnega podkasta pa je najboljši strelec v zgodovini slovenske izbrane vrste Zlatko Zahović. Zahović govori o vzponu Josipa Iličića. Prvič ga je videl igrati v kvalifikacijah prve lige, še v dresu Bonifike, čeprav je bil zelo suhljat, pa je takoj videl, da je na njem nekaj posebnega.

Pravi, da je bil trener Maribora Ante Šimundža ključen pri Iličićevi preobrazbi v drugi polovici te sezone in da je bil Iličićev skromen odnos na začetku sezone odraz neprofesionalnega dela v klubu in pomanjkanja prave hierarhije. V mariborski klub želijo vlagati turški investitorji, Zahović pa pravi, da mnogim vlagateljem ni enostavno v slovenskem nogometu, saj jim lahko hitro zmanjka denarja in s tem tudi potrpljenja vseh vpletenih.

Zahović verjame, da bo Slovenija uspešna na evropskem prvenstvu, pravi pa, da je Benjamin Šeško prototip modernega napadalca. Meni, da skorajda ne more storiti napačne poteze v tem prestopnem roku, saj bo uspešen, če odide k Arsenalu ali k Milanu, pa tudi, če ostane v Leipzigu. Zlatko Zahović o nogometu debatira s tremi Valovci, z Markom Cirmanom, Jožetom Pepevnikom in voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič