Začel se je reprezentančni odmor. Med Kekovimi izbranci je tudi gost nogometnega podkasta Vala 202. Petindvajsetletni kapetan Olimpije pravi, da je lahko izbrana vrsta samozavestna pred tekmama s Finsko in Dansko. Cilj morata biti dve zmagi, a ne smemo pozabiti, da je tudi neodločen izid lahko koristen, pravi, saj tako odščipneš točke neposrednim konkurentom v kvalifikacijah za EP.

Gost Timi Max Elšnik med vodje izbrane vrste postavi kapetana Jana Oblaka, Jako Bijola, ki se razvija v poveljnika obrambe, in najbolj izkušenega Jasmina Kurtiča. Kurtič je tisti, ki vrti glasbo v garderobi in avtobusu ter najglasneje poje med vsemi reprezentanti. Dolgo je v ekipi tudi vratar Vid Belec, ki zna povzdigniti glas ob pravih trenutkih, pove Elšnik.

O nekdanjem trenerju Olimpije Albertu Rieri pravi, da je izjemen motivator in odličen retorik, zna pa tudi obrazložiti svoje odločitve. Do potankosti igralcem pojasni, zakaj igrajo, tako kot igrajo. Njegovi varovanci so mu tudi zato začeli zaupati, včasih slepo verjeti, na koncu sezone pa se je izkazalo, da je imel prav, pravi Elšnik.

Štajerec išče nov klub, želi se znova preizkusiti v tujini, s svojim agentom pa je dogovorjen, da ga ne kliče ob zanimanju vsakega kluba, ki bi ga pripeljal v svoje vrste. Glede tega se slišita samo takrat, ko je na mizi konkretna ponudba, sicer bi lahko z mislimi prevečkrat odjadral drugam, namesto da je osredotočen na nogomet.

Elšnik v podkastu Žoga je okrogla debatira z reporterjema Vala 202 Boštjanom Janežičem in Markom Cirmanom ter voditeljem Luko Petričem. Slišite lahko tudi, kako je bilo navijaču Rome in še enemu članu športnega uredništva Marku Polaku v Budimpešti, kjer je od blizu videl poraz svoje ekipe v finalu evropske lige. Razpoloženje je bilo izjemno, pravi Polak, razočaranje po tekmi pa tudi. Nekateri navijači italijanskega kluba so s stadiona odšli že po rednem delu, nekateri pa celo pred izvajanjem enajstmetrovk, ker niso verjeli, da jih lahko Roma dobi. Polak tudi pove, da so bile vstopnice na črnem trgu vredne vsaj trikrat toliko kot v redni prodaji, torej več kot 200 evrov.

Luka Petrič