Trener Olimpije je v Sloveniji osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, a kljub temu odhaja. V obsežnem intervjuju za nogometni podkast Vala 202 pove, da so imeli vodilni povsem drugačen pogled na delovanje kluba, zato niso našli skupnega jezika in Špancu sploh niso ponudili podaljšanja pogodbe.

Albert Riera pravi, da sam postavlja zmage na prvo mesto in ne posel. Preden je začel nabirati zmage in preden so se navijači zaljubili vanj, so na njegovi predstavitvi vdrli v prostor za tiskovne konference, besni nad delovanjem vodstva kluba. Riero so tedaj tudi spodili z odra. Enainštiridesetletnik pravi, da je bil takrat v šoku, potem pa spoznal, zakaj so bili navijači tako jezni. Zdaj jih razume. Spomnil se je tudi na svoje igralske čase v Sloveniji, na goro, stadion in cerkev. S temi tremi besedami je opisal svojo prvo slovensko nogometno postajo, Zavrč.

Gost podkasta Sanel Konjević, trener tretjeligaša iz Tolmina, je začuden, da je nekomu uspelo tako sprovocirati trenerja Radomelj Oliverja Bogatinova, da mu je ta prisolil klofuto. Bogatinov je namreč udaril športnega direktorja Domžal Senijada Ibričića po tekmi ob Kamniški Bistrici, čeprav velja za zelo umirjenega, akademskega trenerja, kot pravi Konjević.

Podrobneje o pragmatični Gorici, ki je ugnala Tabor v boju za deveto mesto, tudi o ciljih Rogaške, ki bo prenovila svoj stadion za vrnitev v prvo ligo. Ne zamudite izbora najboljše enajsterice sezone. Trije nogometaši so prejeli glasove vseh sodelujočih. To so vratar Matevž Vidovšek, branilec Marcel Ratnik in prvi strelec lige Žan Vipotnik. Sanel Konjević o koncu prve lige debatira z reporterjema Markom Cirmanom in Jožetom Pepevnikom, voditelj podkasta je Luka Petrič.

Luka Petrič