Glasovni testament Ivana Krambergerja povezuje misli enega zadnjih Krambergerjih govorov iz leta 1992, sporočenega mesec dni pred njegovo sluteno smrtjo. Objavljamo jih kot nagovor našemu času, kot opomin nam samim, ki nam je od takrat minilo in nekam izginilo točno trideset let. Kot zvočno prerokbo, ki se nam je medtem zgodila v polni meri.

Delo je nastalo leta 2012 iz še neobjavljenih posnetkov.

Avtor zamisli in režiser zvočnih fragmentov: Igor Likar

Izvirni tonski posnetki: Jože Pirman

Sooblikovalca zvočne podobe: Nejc Zupančič, Darja Hlavka Godina

Glasovni testament Ivana Krambergerja. Mineva 30 let od njegove smrti*

"Dragi Slovenci, odkrito vam povem, niso še tisti pravi hudi časi, prišli bodo hudi časi. To se sploh ne moremo zavedati, kakšni časi bodo prišli, dragi Slovenci.

Dragi Slovenci, povem vam, kar sem govoril že v Celju pred dvema letoma, toliko revežev, toliko bogatašev, slovenska zemlja ne bo imela, kot jih bo imela sedaj. Ogromno tovarn bo propadlo, koliko vas bo brez kruha? To so velikanske napake, zapomnite si, kaj sem vam rekel."

Glasovni testament Ivana Krambergerja povezuje misli enega zadnjih Krambergerjih govorov iz leta 1992, sporočenega mesec dni pred njegovo sluteno smrtjo. Objavljamo jih kot nagovor našemu času, kot opomin nam samim, ki nam je od takrat minilo in nekam izginilo točno dvajset let. Kot zvočno prerokbo, ki se nam je medtem zgodila v polni meri.

Delo je je nastalo iz še neobjavljenih posnetkov.

Avtor zamisli in režiser zvočnih fragmentov: Igor Likar

Izvirni tonski posnetki: Jože Pirman

Sooblikovalca zvočne podobe: Nejc Zupančič, Darja Hlavka Godina

Oddaja je bila novembra 2013 nagrajena na mednarodnem festivalu TAKTONS , v kategoriji posnetkov umetniških dokumentarcev.

O pokvarjenih in spreobrnjenih Janezih

"Jaz sem veren človek. Grem včasih k maši. Tudi danes, preden sem prišel sem med vas, sem zmolil en očenaš, da bi bilo lepo vreme! In poglejte: imamo plavo nebo! Če bi komunisti bili tu - bi dež ropotal po njih kot hudič!

*posodobljeno 7. 6. 2022

Val 202