V peti epizodi serije Avtonom predstavljamo beograjsko organizacijo Kreni-Promeni. Njeni člani prihajajo iz različnih področji, druži pa jih vera v pravičnost, solidarnost in pogum. Delujejo na področjih ekologije, človekovih pravic, demokracije in boja proti korupciji. S strateškim načrtovanjem pomagajo mobilizirati državljane, da se ti lažje soočajo s problemi v skupnosti. Želijo si, da bi bili platforma, na katero se ljudje ob nepravilnostih in nepravičnostih obračajo sami.

Če kaj predlagate in ljudje tega ne podpirajo, je vaš predlog napačen ali pa ga predstavljate na napačen način

Se vam zdi, da na stvari v svojem okolju nimate vpliva? Da ne morete ničesar spremeniti? V seriji pogovorov Avtonom s sogovorniki dokazujemo, da se da. Da po 30 letih demokracije v samostojni in neodvisni Republiki Sloveniji res ni nič več tako, kot je bilo, a to še ne pomeni, da ne more biti drugače.

Člani organizacije Kreni-Promeni.

foto: Kreni-Promeni

Savo Manojlović in Nikola Ivanić sta člana beograjske organizacije Kreni-Promeni, ki verjame v pravičnost, solidarnost in pogum. Deluje na področjih ekologije, človekovih pravic, demokracije in boja proti korupciji. S strateškim načrtovanjem člani organizacije pomagajo mobilizirati državljane, da se ti lažje spoprijemajo s problemi v skupnosti. Pomembno jim je, da je rešitev, ki jo zasledujejo, pravno utemeljena in v skladu z njihovimi vrednotami ter da si ljudje spremembe zares želijo. Doseči želijo, da bodo platforma, na katero se bodo uporabniki obračali sami.

Maja Ava Žiberna