Na poti z novoletne zabave višji inšpektor Taras Birsa ob cesti opazi policijski avto. Ustavi se in se nehote zaplete v preiskavo krutega umora mlade ženske …

V miniseriji podkasta Zgodbe Maruša Kerec in Gašper Andrinek raziskujeta ozadja kriminalke Jezero, ki jo je napisal Tadej Golob.

Poslušaj tudi prolog: val202.si/zgodbe

V miniseriji podkasta Zgodbe raziskujemo ozadje kriminalke Jezero, ki jo je napisal Tadej Golob. 1. del: Izginuli

Na poti z novoletne zabave višji inšpektor Taras Birsa ob cesti opazi policijski avto. Ustavi se in se nehote zaplete v preiskavo krutega umora mlade ženske …

Maruša Kerec in Gašper Andrinek iščeta mejo med realnostjo in fikcijo. “Obstajata dva močna mita, ki se ju težko znebimo. Prvi je ta, da je treba za prijavo pogrešanega človeka počakati 24 ur, drugi mit pa, da se ljudje po večini sami vrnejo domov. Ne drži!” razlaga kriminalistični inšpektor Damjan Miklič. Do 31. oktobra 2019 je bilo v Sloveniji na seznamu 232 pogrešanih ljudi. Najstarejši nerešeni prijavi sta iz leta 1957. V gorah je izginilo veliko mojih prijateljev, tudi sam sem skoraj že pristal na tem seznamu,” opisuje avtor kriminalke Jezero Tadej Golob.

Nova serija podkasta Zgodbe.

Jezero, prolog: Izlet na kraj zločina

Jezero, 2. del: V forenzičnem laboratoriju

Jezero, 3. del: Na obdukciji

Jezero, 4. del: Tadej Golob za tipkovnico

Pogovor o Jezeru na Ljubljanskem gradu

O skrivnostih kriminalnega romana, snemanju televizijske nadaljevanke in zgodbi trinajst ur trajajoče zvočne knjige so se pogovarjali: Tadej GolobSebastian Cavazza in Miha Šalehar.

Gašper Andrinek, Maruša Kerec