Z avtorjem kriminalnega romana Jezero Tadejem Golobom se Maruša Kerec in Gašper Andrinek odpravita do Bohinjskega jezera, kjer se je v svetu glavnega lika romana Tarasa Birse zgodil krut umor mlade ženske.

Je Tadej Golob roman pisal ob jezeru?
Zakaj se mora umor zgoditi na lepem kraju?

Nova miniserija podkasta Zgodbe. Raziskujemo ozadja kriminalnega romana Jezero.

S pisateljem Tadejem Golobom, avtorjem kriminalke Jezero, na potepu okoli Bohinjskega jezera

Z avtorjem kriminalnega romana Jezero Tadejem Golobom se Maruša in Gašper odpravita do Bohinjskega jezera, kjer se je v svetu glavnega lika romana Tarasa Birse zgodil krut umor mlade ženske. Je Tadej Golob roman pisal ob jezeru, zakaj se mora umor zgoditi na lepem kraju, kako je ime njegovemu psu, zakaj se upira slavi in v kakšnih restavracijah najraje jé?

To je prolog nove miniserije podkasta Zgodbe. Sledijo štiri epizode, ko se bomo zakopali v nekaj podrobnosti ozadja nastajanja romana. Naslednje štiri ponedeljke zjutraj, na val202.si in v aplikacijah za podkaste. Vpišite Zgodbe, naročite se, podkast ocenite in komentirajte.

Nova serija podkasta Zgodbe.

Jezero, 1. del: Izginuli

Jezero, 2. del: V forenzičnem laboratoriju

Jezero, 3. del: Na obdukciji

Jezero, 4. del: Tadej Golob za tipkovnico

Pogovor o Jezeru na Ljubljanskem gradu

O skrivnostih kriminalnega romana, snemanju televizijske nadaljevanke in zgodbi trinajst ur trajajoče zvočne knjige so se pogovarjali: Tadej GolobSebastian Cavazza in Miha Šalehar.

Gašper Andrinek, Maruša Kerec