Čas je, da se spet pogledamo v ogledalo, ki nam ga iz meseca v mesec nastavlja varuhinja pravic poslušalk in poslušalcev, gledalk in gledalcev, uporabnic in uporabnikov različnih platform RTV Slovenija Ilinka Todorovski, in potegnemo črto pod njen petletni mandat, saj se sredi januarja poslavlja s tega položaja. Kako uspešna je bila kot most med javnostjo in javnim zavodom, med uporabniki in ustvarjalci vsebin RTV Slovenija, pa več v pogovoru z Luko Hvalcem.

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski o mostu med javnostjo in javnim zavodom ter med uporabniki in ustvarjalci vsebin

Čas je, da se spet pogledamo v ogledalo, ki nam ga iz meseca v mesec nastavlja varuhinja pravic poslušalk in poslušalcev, gledalk in gledalcev, uporabnic in uporabnikov različnih platform RTV Slovenija Ilinka Todorovski, in potegnemo črto pod njen petletni mandat, saj se sredi januarja poslavlja s tega položaja. Kako uspešna je bila kot most med javnostjo in javnim zavodom, med uporabniki in ustvarjalci vsebin RTV Slovenija?

"Vsi mediji po svetu se vrtimo v istih krogih. Seveda, stvari ne moreš zamolčati in ne moreš vedno vztrajati pri svojem prav, ne moreš biti samo v svojem mehurčku. In morda smo kdaj tukaj naredili tudi kakšno napako. Ko smo zaprli vrata dvomom, strahovom in različnim glasovom. /.../ Po drugi strani pa včasih iz odzivov, ki jih prejemam, dobim občutek, da so ljudje slabo medijsko pismeni, težko razlikujejo dejstva, lažne novice in dezinformacije."

Luka Hvalc