27. april obeležujemo kot dan upora proti okupatorju. Leta 1941 je na predvečer tega dne nastala Osvobodilna fronta predvsem kot odziv na okupacijo slovenskega ozemlja.

Da bi postavili dogodek v kontekst, se je Gašper Andrinek odpravil v Polhograjske dolomite. Tam živi izredni profesor zgodovine dr. Peter Mikša.

Kako postaviti v kontekst dogodke, ki so zaznamovali Slovenijo pred 80 leti, ko je nastala Osvobodilna fronta? Zakaj “politična korektnost” v zgodovini ne bi smela imeti prostora?

27. april obeležujemo kot dan upora proti okupatorju. Leta 1941 je na predvečer tega dne nastala Osvobodilna fronta, predvsem kot odziv na okupacijo slovenskega ozemlja.

Kako postaviti v kontekst dogodke, ki so zaznamovali Slovenijo pred 80 leti, ko je nastala Osvobodilna fronta? Zakaj “politična korektnost” v zgodovini ne bi smela imeti prostora? Komu služi nenehno pogrevanje pogovorov o spravi?

Da bi postavili dogodek v kontekst, se je Gašper Andrinek odpravil v Polhograjske dolomite k zgodovinarju dr. Petru Mikši.

Gašper Andrinek