Izjemen splitski večer za družino Petrič, za slovensko plavanje in šport v tedanji skupni državi. Borut in Darjan Petrič sta še danes ena redkih bratskih navez, ki ji je uspelo na enem tekmovanju v isti disciplini osvojiti kolajno. Borut Petrič je postal evropski prvak, pozneje tudi športnik Jugoslavije, v zgodovinskem prerezu pa slovenski plavalni smerokaz v boljše čase. V novi epizodi Vrnitve v prihodnost se spominjamo leta 1981. Kako se je Borut Petrič kot najstnik izstrelil med plavalne zvezdnike tedanjega časa? Zakaj ni nadaljeval nizanja vrhunskih rezultatov? Kakšen je bil vpliv družine ob graditvi uspehov? Zgodovinski zaveslaj prepletamo s sedanjostjo in prihodnostjo slovenskega plavanja.

Neverjeten splitski večer z zlatim Borutom in bronastim Darjanom Petričem

Izjemen splitski večer za družino Petrič, za slovensko plavanje in šport v tedanji skupni državi. Borut in Darjan Petrič sta še danes ena redkih bratskih navez, ki ji je uspelo na enem tekmovanju v isti disciplini osvojiti kolajno.

Borut Petrič je postal evropski prvak, pozneje tudi športnik Jugoslavije, v zgodovinskem prerezu pa slovenski plavalni smerokaz v boljše čase. V novi epizodi Vrnitve v prihodnost se spominjamo leta 1981.

Kako se je Borut Petrič kot najstnik izstrelil med plavalne zvezdnike tedanjega časa? Zakaj ni nadaljeval nizanja vrhunskih rezultatov? Kakšen je bil vpliv družine ob graditvi uspehov? Zgodovinski zaveslaj prepletamo s sedanjostjo in prihodnostjo slovenskega plavanja.

Val 202