Slovenski atlet v finalu svetovnega prvenstva v teku na 100 metrov. Sliši se neverjetno. A to je zgodba Matica Osovnikarja, najhitrejšega Slovenca, ki je v družbi najboljših atletov tekel leta 2007. Športni časovni stroj smo naravnali na obdobje presežkov slovenskega sprinta. Redki so belopolti atleti v finalih največjih atletskih tekmovanj v teku na 100 metrov, Maticu Osovnikarju, še vedno aktualnemu državnemu rekorderju na razdaljah od 60 do 200 metrov, je to uspelo. Kakšen je bil razvoj slovenskega sprinta v obdobju Matica Osovnikarja? Kako se je bližal meji desetih sekund in kdaj je bil najbližje temu, da bi se takrat kot prvi belec spustil pod to magično mejo? V radijskem športnem časovnem stroju z Borisom Ličofom obujamo spomine na bronasto kolajno z evropskega prvenstva in razložimo fenomen Usaina Bolta. Vabljeni na sprint po radijskem atletskem arhivu.

Veliki finale svetovnega prvenstva v Osaki

Slovenski atlet v finalu svetovnega prvenstva v teku na 100 metrov. Sliši se neverjetno. A to je zgodba Matica Osovnikarja, najhitrejšega Slovenca, ki je v družbi najboljših atletov tekel leta 2007.

Športni časovni stroj smo naravnali na obdobje presežkov slovenskega sprinta. Redki so belopolti atleti v finalih največjih atletskih tekmovanj v teku na 100 metrov, Maticu Osovnikarju, še vedno aktualnemu državnemu rekorderju na razdaljah od 60 do 200 metrov, je to uspelo.

Kakšen je bil razvoj slovenskega sprinta v obdobju Matica Osovnikarja? Kako se je bližal meji desetih sekund in kdaj je bil najbližje temu, da bi se takrat kot prvi belec spustil pod to magično mejo?

V radijskem športnem časovnem stroju z Borisom Ličofom obujamo spomine na bronasto kolajno z evropskega prvenstva in razložimo fenomen Usaina Bolta. Vabljeni na sprint po radijskem atletskem arhivu.

Val 202