Slovenski smučarski tek se je z izjemno kariero Petre Majdič mednarodno uveljavil. Štiriindvajsetkrat je zmagala v svetovnem pokalu in osvojila štiri male kristalne globuse. Prav posebno športno zgodbo pa je spisala leta 2010 v Vancouvru. Na olimpijske igre je prišla v vlogi ene od favoritinj v vsaj treh disciplinah in že na ogrevanju prve padla v nezavarovan jašek ob progi. Kljub velikim bolečinam je želela izpolniti vsaj delček svojih olimpijskih sanj in vseeno nastopila v sprinterski preizkušnji. Po vsakem teku so jo odnesli iz cilja. V spominu ostajajo kriki bolečin po vsakem teku in solze sreče, ko je stopila na zmagovalni oder za tretje mesto. Zgodba, ki je navdihnila olimpijsko družino, zgodba, ki je bila ena najodmevnejših na igrah v Vancouvru. V radijskem športnem časovnem stroju se vračamo v leto 2010 in z Daretom Ruparjem podoživljamo vrtiljak čustev tistega dne. V epizodi izveste, kako je Petra Majdič prišla v svetovni vrh? Koliko vzporednic je v karieri in življenju dveh izjemnih slovenskih zimskih športnic Petre Majdič in Tine Maze? Zakaj se je po poškodbi v Vancouvru še vrnila v tekaško smučino in kakšna je njena zapuščina za prihodnost slovenskega smučarskega teka?

Športna zgodba, ki je navdihnila olimpijsko družino

Slovenski smučarski tek se je z izjemno kariero Petre Majdič mednarodno uveljavil. Štiriindvajsetkrat je zmagala v svetovnem pokalu in osvojila štiri male kristalne globuse. Prav posebno športno zgodbo pa je spisala leta 2010 v Vancouvru. Na olimpijske igre je prišla v vlogi ene od favoritinj v vsaj treh disciplinah in že na ogrevanju prve padla v nezavarovan jašek ob progi. Kljub velikim bolečinam je želela izpolniti vsaj delček svojih olimpijskih sanj in vseeno nastopila v sprinterski preizkušnji. Po vsakem teku so jo odnesli iz cilja.

V spominu ostajajo kriki bolečin po vsakem teku in solze sreče, ko je stopila na zmagovalni oder za tretje mesto. Zgodba, ki je navdihnila olimpijsko družino, zgodba, ki je bila ena najodmevnejših na igrah v Vancouvru.

V radijskem športnem časovnem stroju se vračamo v leto 2010 in z Daretom Ruparjem podoživljamo vrtiljak čustev tistega dne. V epizodi izveste, kako je Petra Majdič prišla v svetovni vrh? Koliko vzporednic je v karieri in življenju dveh izjemnih slovenskih zimskih športnic Petre Majdič in Tine Maze? Zakaj se je po poškodbi v Vancouvru še vrnila v tekaško smučino in kakšna je njena zapuščina za prihodnost slovenskega smučarskega teka?

Val 202