Vasilij Žbogar je s tremi kolajnami eden najuspešnejših slovenskih olimpijcev. Prvi dve kolajni v Atenah in Pekingu je osvojil v razredu laser, zadnjo v Rio de Janeiru v razredu finn. V Braziliji je na odprtju nosil slovensko zastavo, v Pekingu slovenske upe na regatnem polju. Športni časovni stroj se vrača v leto 2008, kompas kaže v smer olimpijske kolajne. Kako je Vasilij Žbogar vrisal slovensko jadranje na olimpijski zemljevid in zakaj mu podobni podvigi niso uspeli na svetovnih prvenstvih? Kako je zasledoval svoje olimpijske sanje in zakaj je na vrhuncu presedlal v drugi jadralski razred? Aleš Smrekar je bil njegov novinarski sopotnik, v tokratni epizodi pa klepetava tudi o ekipi, ki ga je popeljala na olimpijski oder, in o tem, ali bi lahko Vasilij Žbogar še jadral tudi na olimpijskih igrah v Parizu.

Kompas s smerjo olimpijske kolajne

Vasilij Žbogar je s tremi kolajnami eden najuspešnejših slovenskih olimpijcev. Prvi dve kolajni v Atenah in Pekingu je osvojil v razredu laser, zadnjo v Rio de Janeiru v razredu finn. V Braziliji je na odprtju nosil slovensko zastavo, v Pekingu slovenske upe na regatnem polju.

Športni časovni stroj se vrača v leto 2008, kompas kaže v smer olimpijske kolajne.

Kako je Vasilij Žbogar vrisal slovensko jadranje na olimpijski zemljevid in zakaj mu podobni podvigi niso uspeli na svetovnih prvenstvih? Kako je zasledoval svoje olimpijske sanje in zakaj je na vrhuncu presedlal v drugi jadralski razred?

Aleš Smrekar je bil njegov novinarski sopotnik, v tokratni epizodi pa klepetava tudi o ekipi, ki ga je popeljala na olimpijski oder, in o tem, ali bi lahko Vasilij Žbogar še jadral tudi na olimpijskih igrah v Parizu.

Val 202