V marsikaterem športu težko določimo najboljšega slovenskega posameznika. V tenisu teh težav ni. Mima Jauševec je še vedno edina s posamičnim naslovom enega od štirih največjih turnirjev. Radijski športni časovni stroj se bo tokrat ustavil v letu 1977, ko je zmagala na odprtem teniškem prvenstvu Francije. Še danes se rada vrača na prizorišče svojega največjega uspeha. Jauševčeva je kar desetkrat zaigrala vsaj v četrtfinalu štirih največjih turnirjev, svoj zadnji finale pa v Parizu odigrala leta 1983. Mima Jauševec je največje slovensko teniško ime, pozneje je sodelovala in pomagala tudi pri razvoju prihodnjih generacij, bila kapetanka reprezentance in v Jugoslaviji dvakrat izbrana za športnico leta. V kakšnih razmerah se je razvila v eno najboljših igralk tedanjega časa, kako se je vzpenjala po teniški lestvici in kdo so njene naslednice? Odgovore ponuja tokratna epizoda Vrnitve v prihodnost z Luko Petričem, ki je poudaril tudi njeno prvo teniško avanturo v tujini.

Mima Jauševec − zmagovalka odprtega prvenstva Francije

V marsikaterem športu težko določimo najboljšega slovenskega posameznika. V tenisu teh težav ni. Mima Jauševec je še vedno edina s posamičnim naslovom enega od štirih največjih turnirjev.

Radijski športni časovni stroj se bo tokrat ustavil v letu 1977, ko je zmagala na odprtem teniškem prvenstvu Francije. Še danes se rada vrača na prizorišče svojega največjega uspeha. Jauševčeva je kar desetkrat zaigrala vsaj v četrtfinalu štirih največjih turnirjev, svoj zadnji finale pa v Parizu odigrala leta 1983.

Mima Jauševec je največje slovensko teniško ime, pozneje je sodelovala in pomagala tudi pri razvoju prihodnjih generacij, bila kapetanka reprezentance in v Jugoslaviji dvakrat izbrana za športnico leta.

V kakšnih razmerah se je razvila v eno najboljših igralk tedanjega časa, kako se je vzpenjala po teniški lestvici in kdo so njene naslednice? Odgovore ponuja tokratna epizoda Vrnitve v prihodnost z Luko Petričem, ki je poudaril tudi njeno prvo teniško avanturo v tujini.

Val 202