Slovenska odbojkarska reprezentanca je v leto 2015 zakorakala z novim selektorjem. Nekdanji italijanski odbojkarski zvezdnik Andrea Giani je moštvu vcepil zmagovalno miselnost. Ni bilo enostavno učenje na tekmah z najboljšimi evropskimi reprezentancami, a je prineslo zato toliko več veselja. Slovenija je prvenstvo začela v Varni in v predtekmovanju dvakrat izgubila, športni časovni stroj pa se bo ustavil v Sofiji, kjer je na poti do srebra nato premagala Nizozemsko, Poljsko in Italijo. Slovenski odbojkarji so bili senzacija prvenstva, a še zdaleč ne muha enodnevnica. Pozneje so si izborili nastop v svetovni ligi, ob prestrukturiranju tekmovanja ostali brez nje, si utrli pot na svetovno prvenstvo, si zagotovili nastop v novi ligi narodov in leta 2019 še enkrat segli po evropskem srebru. Od kod Sloveniji takšna odbojkarska generacija? Kakšno vlogo je imel pri uspehih kapetan Tine Urnaut? Kako posrečena je slovensko-italijanska kombinacija in kakšna je prihodnost slovenske reprezentance. Z Anjo Hlača Ferjančič razpravljamo o slovenski odbojki, o generaciji, ki je več kot odbojkarski tim. Vabljeni na dolgo popotovanje, najprej ob obalo Črnega morja in nato do srebrne Sofije leta 2015.

Srebrna kolajna slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu leta 2015

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v leto 2015 zakorakala z novim selektorjem. Nekdanji italijanski odbojkarski zvezdnik Andrea Giani je moštvu vcepil zmagovalno miselnost. Ni bilo enostavno učenje na tekmah z najboljšimi evropskimi reprezentancami, a je prineslo zato toliko več veselja.

Slovenija je prvenstvo začela v Varni in v predtekmovanju dvakrat izgubila, športni časovni stroj pa se bo ustavil v Sofiji, kjer je na poti do srebra nato premagala Nizozemsko, Poljsko in Italijo. Slovenski odbojkarji so bili senzacija prvenstva, a še zdaleč ne muha enodnevnica. Pozneje so si izborili nastop v svetovni ligi, ob prestrukturiranju tekmovanja ostali brez nje, si utrli pot na svetovno prvenstvo, si zagotovili nastop v novi ligi narodov in leta 2019 še enkrat segli po evropskem srebru.

Od kod Sloveniji takšna odbojkarska generacija? Kakšno vlogo je imel pri uspehih kapetan Tine Urnaut? Kako posrečena je slovensko-italijanska kombinacija in kakšna je prihodnost slovenske reprezentance. Z Anjo Hlača Ferjančič razpravljamo o slovenski odbojki, o generaciji, ki je več kot odbojkarski tim. Vabljeni na dolgo popotovanje, najprej ob obalo Črnega morja in nato do srebrne Sofije leta 2015.

Val 202