Brez medijev ni javnosti in brez javnosti ni medijev. Zato je potrebno graditi zavezništvo, ki ga ogrožajo družabna omrežja s širjenjem lažnih novic in polarizacijo. V mediju Oštro stavijo na neposreden stik s svojim občinstvom, zato danes ob 17. uri pred Mestno hišo v Ljubljani v okviru projekta Obljuba dela dolg prirejajo javni uredniški sestanek z delovnim naslovom Povolilni posvet. Več o tem, zakaj je potrebno politike držati za besedo in kako novinarjem pri tem lahko pomaga javnost, je Maji Avi Žiberna povedal vodja projekta Matej Zwitter.

Javni uredniški sestanek

Brez medijev ni javnosti in brez javnosti ni medijev. Zato je potrebno graditi zavezništvo, ki ga ogrožajo družabna omrežja s širjenjem lažnih novic in polarizacijo. V mediju Oštro stavijo na neposreden stik  s svojim občinstvom, zato danes ob 17h pred Mestno hišo v Ljubljani  okviru projekta Obljuba dela dolg prirejajo javni uredniški sestanek z delovnim naslovom Povolilni posvet. Zakaj je potrebno politike držati za besedo in kako novinarjem pri tem lahko pomaga javnost?

"Spremljamo izvajanje obljub politikov, ko enkrat zmagajo volitve, sestavijo koalicijo in se udobno namestijo na svojih stolčkih. Na današnjem uredniške sestanku bi se z javnostjo radi posvetovali o tem, kako zastaviti spremljanje dela nove vlade, ker v kampanji je bilo izrečenih veliko obljub." - Matej Zwitter, vodja projekta

Maja Ava Žiberna