V tokratni seriji rekreativnih oddaj smo svojo pozornost usmerili v skupine, ki so večkrat, tudi nehote, nekoliko zapostavljene.

Tokratno oddajo posvečamo najmlajšim. Jure Jeromen in Nina Smole sta raziskovala, katera vadba je najprimernejša za predšolske otroke in kako jih najlažje zmotiviramo, da se nam pridružijo pri športnih aktivnostih.

O pomembnosti gibanja predšolskih otrok

V tokratni oddaji se posvečamo vadbi najmlajših. Zakaj je gibanje predšolskih otrok pomembno in katere so najprimernejše oblike vadbe zanje, preverimo skupaj z otroki in strokovnjaki.
Profesor športne vzgoje Gregor Pust v svojem zavodu G-rega predšolskim otrokom nudi aktivno preživljanje dneva v krogu svojih vrstnikov. Tam smo med najmlajšimi preverili tudi, katere aktivnosti so jim najbolj všeč.

Profesor na fakulteti za šport Ivan Čuk pa opozarja, da najmlajšim ne primanjkuje domišljije in ustvarjalnosti, zato je pomembno, da jim pustimo proste roke pri igranju.

Pred leti otroška igrišča niso bila tako bogata v svoji raznolikosti ponudbe igral, danes pa je vedno več parkov urejenih z otroškimi igrišči. Tja se, če je le možno, odpravimo v družbi, saj so najmlajši precej raje aktivni, če so skupaj z vrstniki.

Jure Jeromen, Nina Smole