Pokljuka ob slovenskih biatloncih in biatlonkah, ki so v teh dneh začeli s pripravami na novo sezono, gosti tudi številčno biatlonsko zasedbo iz Ukrajine. O tem, kako je za Ukrajince in Ukrajinke poskrbljeno na Pokljuki, kakšna je situacija v njihovi domovini, in kaj prinaša prihodnost pa več Aljaž Golčer.

Kako je za Ukrajince in Ukrajinke poskrbljeno na Pokljuki, kakšne so razmere v njihovi domovini in kaj prinaša prihodnost?

Pokljuka poleg slovenskih biatloncev in biatlonk, ki so v teh dneh začeli priprave na novo sezono, gosti tudi številčno biatlonsko zasedbo iz Ukrajine. Tamkajšnje društvo jim je zagotovilo športno opremo in pogoje za trening, saj so ukrajinski biatlonke in biatlonci ostali brez vsega.

"Vsekakor se v teh razmerah ni lahko osredotočiti na šport, obenem pa se zavedamo, da moramo zastopati svojo državo na mednarodnem prizorišču. Poskušamo se pripraviti na tekmovanja, vendar so razmere negotove. Vsekakor si pa želimo tekmovati in dosegati dobre rezultate." – članska reprezentantka Darja Blaško

Aljaž Golčer