Med epidemijo je torej delo od doma postalo nova realnost, ki se je je večina zaposlenih navadila do te mere, da danes lahko govorimo o problematiki vračanja na delovno mesto. Številni si namreč želijo ostati doma, misel na vračanje v pisarne in druge kraje dela pa jim povzroča resno stisko. Mogoče se med njimi prepoznate tudi sami, zato prisluhnite prispevku Nataše Žunić o prednostnih in slabostih dela od doma.

In o njegovih prednostih in slabostih

Med epidemijo je delo od doma postalo nova realnost, ki se je je večina zaposlenih navadila do te mere, da danes lahko govorimo o problematiki vračanja na delovno mesto. Številni si namreč želijo ostati doma, misel na vračanje v pisarne in druge kraje dela pa jim povzroča resno stisko.

"Po eni strani je to način zmanjševanja stroškov, ki bi bili vezani na izplačilo potnih stroškov ali pa tudi neko ustrezno opremljenost prostorov. Organizacije opažajo, da jim delo od doma daje bistveno večji bazen za izbiro kandidatov za delovna mesta, ker niso več omejeni na okolje, v katerem delujejo. Praktično lahko zaposlene dobijo na katerem koli koncu sveta. Poleg tega gledajo na to kot na nekaj, kar bi si zaposleni želeli, in bi se ravno zaradi tega vrnili z neko pozitivno mero delovne učinkovitosti." – psihologinja s filozofske fakultete v Mariboru Sara Tement

Prispevek je pripravila Nataša Žunić.

Val 202