V začetku januarja so člani in članice upravnega odbora slovenskega PEN centra soglasno izvolili Juliana Assangea za častnega člana v upanju, da bi ob mednarodni pomagala tudi podpora Slovenskega centra PEN. V javnem pismu so zapisali, da obsojajo sodni pregon Assangea, kot tudi pregon vsakega novinarja in publicista na svetu, vključno s slovenskimi, kadar se znajdejo pod pritiski vplivnežev, ki hočejo resnico prikriti.

Soglasna izvolitev Juliana Assangea za častnega člana

V začetku januarja so člani in članice upravnega odbora Slovenskega centra PEN soglasno izvolili Juliana Assangea za častnega člana v upanju, da bi ob mednarodni pomagala tudi podpora Slovenskega centra PEN. V javnem pismu so zapisali, da obsojajo sodni pregon Assangea, kot tudi pregon vsakega novinarja in publicista na svetu, vključno s slovenskimi, kadar se znajdejo pod pritiski vplivnežev, ki hočejo resnico prikriti.

"Kot predsednica slovenskega PEN-a mečem rokavico vsem političnim strankam, naj se izrečejo glede Juliana Assangea, saj se s tem izrečemo za svobodo govora in pokažemo, da demokracija potrebuje kritiko, če želi obstati."Tanja Tuma, predsednica slovenskega PEN-a

Damjan Zorc