V zadnjem delu mini serije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, smo predstavili profil Mavrični kromosom ljubezni. Predstavili smo zgodbo o družini, ki ji rojstvo junaka z Downovim sindromom prinaša neskončno ljubezen, dodaten kromosom in mavrico novih doživetij.

Z mamico malega junaka Manuela smo se pogovarjali tudi o tem, kako lahko s skupnostnimi profili na Instagramu premagujemo predsodke in kako so lahko tovrstni profili pomemben kamen v mozaiku tega, da smo ljudje bolj dovzetni na komuniciranje, besede, ki jih izgovorimo in percepcijo tega, kako jih sprejme naš sogovornik.

Predstavljamo Instagram skupnosti, ki skrbijo, da je svet vsaj za trenutek lepši. Kot zadnjo tokrat predstavljamo skupnost, ki se je razvila skupaj s profilom Mavrični kromosom ljubezni

Velikokrat smo kritični do družabnih omrežij, vendar ima vsaka stvar tako dobre kot slabe strani. In ena izmed dobrih so gotovo skupnosti, ki nastajajo na Instagramu in jih v zadnjih tednih predstavljamo na Valu 202.

V zadnjem delu mini serije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, predstavljamo profil Mavrični kromosom ljubezni, zgodbo o družini, ki ji rojstvo junaka z Downovim sindromom prinaša neskončno ljubezen, dodaten kromosom in mavrico novih doživetij. 

Z mamico malega junaka Manuela smo pogovarjali tudi o tem, kako lahko s skupnostnimi profili na Instagramu premagujemo predsodke in kako so lahko tovrstni profili pomemben kamen v mozaiku tega, da smo ljudje bolj dovzetni na komuniciranje, besede, ki jih izgovorimo in percepcijo tega, kako jih sprejme naš sogovornik.

Zapisi, ki jih Mami otroka z Downovim sindromom (tako se je poimenovala na Instagramu), objavlja skupaj s fotografijami, so bili najprej terapija zanjo. Zbrali smo tiste, ki opisujejo torek, dan po Manuelovem rojstvu. Interpretirala jih je Maja Moll.

 

 

Profili, ki smo jih predstavili v poletni mini seriji o skupnostih, ki so nastale na Instagramu:

Redkobesedno
Mamina zgodba
ministry.for.wtf
Gajstnice
Biologinja
Mavrični kromosom ljubezni

Tina Šoln