Danska je s prejšnjim petkom razveljavila večino ukrepov v boju z epidemijo novega koronavirusa in covid-19 označila za bolezen, ki ne ogroža več družbe kot celote. Zakaj Danski uspeva in drugim ne, kako je videti življenje na ulicah, so se Danci res vrnili v staro normalnost? V živo iz Aarhusa se je oglasil Gašper Andrinek.

Kako je videti življenje na ulicah Danske po tem, ko je država s prejšnjim petkom razveljavila večino ukrepov v boju z epidemijo koronavirusne bolezni in covid-19 označila za bolezen, ki ne ogroža več družbe kot celote?

Danska je s prejšnjim petkom razveljavila večino ukrepov v boju z epidemijo koronavirusne bolezni in covid-19 označila za bolezen, ki ne ogroža več družbe kot celote. Zakaj Danski uspeva in drugim ne, kako je videti življenje na ulicah, so se Danci res vrnili v staro normalnost? V živo iz Aarhusa se je oglasil Gašper Andrinek: "Danska je res sprostila vse ukrepe, ampak tega ne začutiš takoj, ko prideš v državo. Še posebno če prideš z letalom. Tam so maske obvezne, na vlaku proti centru mestu pa so se že bolj sprostili."

"Z vsakim, s komer sem se do zdaj pogovarjal, sem nekako prišel do treh zaključkov. Zaupanje v institucije, zaupanje strokovnjakom in odločevalcem. Danska je ena redkih držav, kjer je podpora vladi ves čas epidemije precej konstantna in v povprečju zelo visoka, nad 80 odstotki."

Gašper Andrinek