V tretjem delu mini serije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, predstavljamo profil @ministry.for.wtf. Profil se je začel z zabavnimi memi iz življenja mladega zdravnika, času epidemije pa je postal varen pristan za veliko sledilcev. Z Davidom Zupančičem, ustanoviteljem skupnosti, smo se pogovarjali o nastanku profila, prelomu, ko se je iz anonimnega ustvarjalca vsebin predstavil svojim sledilcem, in o tem, kako medicino komunicirati na Instagramu.

Predstavljamo Instagram skupnosti, ki skrbijo, da je svet vsaj za trenutek lepši. Tretja je skupnost, ki se je razvila okoli profila @ministry.for.wtf

Velikokrat smo kritični do družabnih omrežij, vendar ima vsaka stvar tako dobre kot slabe strani. In ena izmed dobrih so gotovo skupnosti, ki nastajajo na Instagramu in jih bomo na Valu 202 predstavljali v prihodnjih tednih.

V tretjem delu mini serije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, predstavljamo profil @ministry.for.wtf. Profil se je začel z zabavnimi memi iz življenja mladega zdravnika, v začetku leta 2020 je imel nekaj več kot 1600 sledilcev, cilj Davida Zupančiča, ki je takrat deloval še anonimno, pa je bil, da mu bo do konca leta sledilo 2020 ljudi. Ko pa se je zaradi zdravstvene situacije v svetu odločil, da bo kot specializant infektologije nekaj pozornosti namenil tudi podajanju relevantnih informacij o epidemiji, je število sledilcev začelo hitro naraščati. Skupnost danes šteje že več kot 11 tisoč sledilcev. V aktualnem času je profil za marsikoga postal miren pristan in dober vir informacij, David pa je dokazal, da je Instagram platforma za mnogo več kot zgolj lepe fotografije z izletov in potovanj.

Profili, ki smo jih predstavili v poletni mini seriji o skupnostih, ki so nastale na Instagramu:

Redkobesedno
Mamina zgodba
ministry.for.wtf
Gajstnice
Biologinja
Mavrični kromosom ljubezni

Tina Šoln