Velikokrat smo kritični do družabnih omrežij, vendar ima vsaka stvar tako dobre kot slabe strani. In ena izmed dobrih so gotovo skupnosti, ki nastajajo na Instagramu.

Ena izmed skupnosti se je razvila okoli profila Redkobesedno. Kratka poezija, ki skupaj s poglobljenimi zapisi dvakrat tedensko ozavešča o temah, o katerih se sicer premalo pogovarjamo, vse od odraščanja, duševnega zdravja in ljubezni.

Predstavljamo Instagram skupnosti, ki skrbijo, da je svet vsaj za trenutek lepši. Prva v vrsti je skupnost, ki se je razvila okoli profila Redkobesedno

Velikokrat smo kritični do družabnih omrežij, vendar ima vsaka stvar tako dobre kot slabe strani. In ena izmed dobrih so gotovo skupnosti, ki nastajajo na Instagramu in jih bomo na Valu 202 predstavljali v prihodnjih tednih.

Ena izmed skupnosti se je razvila okoli profila Redkobesedno. Kratka poezija, ki skupaj s poglobljenimi zapisi dvakrat tedensko ozavešča o temah, o katerih se sicer premalo pogovarjamo, vse od odraščanja, duševnega zdravja in ljubezni. Gal Billa, pesnik in ustanovitelj profila, pravi, da je Redkobesedno bolj kot karkoli skupnost, kjer se ljudje počutijo varno, vedo, da so slišani in lahko enkrat do dvakrat na teden preberejo nekatere stvari, ki življenje za vsaj za minuto ali dve naredijo malo lažje.

Poezija Gala Bille (Redkobesedno) v interpretaciji Ivana Lotriča:

 

Skupaj s poezijo, ki je objavljena v formatu instagram fotografije, pa so za skupnost izrednega pomena tudi besedila, ki so objavljena kot njen opis. Teh opisov na začetku ni dodajal, a ko je opis dodal prvič, je ugotovil, da to predstavlja za ljudi neko vrednost. V teh opisih se trudi odpirati še druge vidike tega, kar zapiše v poeziji. 

Profili, ki smo jih predstavili v poletni mini seriji o skupnostih, ki so nastale na Instagramu:

Redkobesedno
Mamina zgodba
ministry.for.wtf
Gajstnice
Biologinja
Mavrični kromosom ljubezni

Tina Šoln